Single: Tom Odell - Butterflies (ft. AURORA)

28 januari 2023, 13:11 | Jeroen

De minimalistiche singer- songwriter Tom Odell hoeft alleen de toetsen van zijn piano aan te raken en zijn stem te laten klinken, of de wereld valt stil. Toen hij in 2012 zijn debuut EP Songs From Another Love publiceerde, waren er nog maar weinig die de zanger niet kenden. De rest is geschiedenis.

Nu Tom Odell een onafhankelijke artiest is, vrij van de beperkingen van een groot label, wil hij alle randzaken zo veel mogelijk achter zich laten en focussen op wat echt belangrijk is: zijn liefde voor muziek. Gewapend met een nieuw gevonden gevoel van vrijheid en creatieve controle, neemt hij in dit nieuwe tijdperk van zijn carrière de focus weg van strategie. Het resultaat is een werk van glimmende schoonheid, bestaande uit alleen Tom’s stem, een piano en af en toe het kraken van een kruk.

En dat werpt zijn vruchten af. Vandaag deelt Tom Odell Butterflies: een toewijding aan pure liefde. Je weet wel, die van kriebels in je buik en je geliefde al kunnen missen bij het idee dat je niet 24/7 samen kunt spenderen, terwijl diegene op dat moment in feite nog naast je zit. Een vertederend nummer met de engelachtige tonen van de Noorse singer-songwriter AURORA. De track is een sonische voortzetting van Best Day Of My Life, Tom’s laatste album dat in oktober verscheen.

Tom Odell LIVE: 18 juni @ Pinkpop 2023Share |

Gerelateerde artikelen