Festival: Wild Rooster Winter 2023

8 februari 2023, 19:32 | Jeroen

Dansen op de Grote Markt met Wild Rooster Winter 2023. Gratis festival op 3 indoor podia met rockabilly, blues, Western folk en rock-’n-roll uit de tijd dat rock-’n-roll nog rock-’n-roll was.

Aanstaande zaterdag 11 februari vindt het voor de tweede keer plaats: een warme indoor wintereditie van het gratis rootsmuziekfestival Wild Rooster. Bezoekers warmen zich 1 avond lang aan houtvuurtjes, en live optredens van internationale rootsartiesten.

Het gratis rootsmuziekfestival Wild Rooster trekt ieder jaar in augustus duizenden bezoekers naar de Grote Markt. In stijl gekleed komen ze genieten van de country’n’western sfeer met rootsoptredens uit binnen en buitenland.

Het Wild Rooster Festival is een gratis Haags stadsfestival dat draait om rockabilly, bluegrass, uptempo blues en rock’n’roll uit de tijd dat rock’n’roll nog rock’n’roll was.
In ruim 10 jaar is het uitgegroeid tot een vaste stek voor liefhebbers van alles wat met country, rockabilly en americana te maken heeft. Medeorganisator Alice van Schoonhoven: “Elk jaar zijn we weer verrast door de goede energie die er vrijkomt tijdens Wild Rooster. Het is voor ons echt een van de leukste festivals van het jaar. In 2020 haalden we die hot sauce voor het eerst naar binnen in de winter, en dat werkte goed. We hebben een paar jaar moeten overslaan maar nu is iedereen er weer helemaal klaar voor.”

Honky-tonkbar sfeer

Anders dan in de zomer vindt het festival alleen ’s avonds plaats en duurt het 1 dag in plaats van 2. Gezien het latere uur is het minder een familiefeest zijn maar heeft het een intiemere kroegsfeer. Programmeur Remco Prins: “Waar Wild Rooster bands goed in zijn, is het bouwen van een feestje. We gaan voor de losse sfeer van honky-tonk bars waar country helden als Jimmie Rodgers en Hank Williams 100 jaar geleden hun carrière begonnen, aan een afgeragde piano. Dat waren plekken waar mensen kwamen drinken & dansen zonder al teveel franje. Niet te moeilijk doen, dat worden de beste feestjes.”

3 zaken, 3 podia

Hoender en Hop, Café September en De Zwarte Ruiter hebben elk achterin de zaak een podium waarop bands zullen optreden. Op de line up staan 6 energieke acts uit de rootsmuziekscene afkomstig uit het VK, Spanje, Duitsland en Nederland. Uit Den Haag zijn er Sunfire en The Little Boogie Boy Blues Band. Entree is gratis.

Online:

Website
Instagram
FacebookShare |

Gerelateerde artikelen