Video: Silver Lake - Little Blue

22 februari 2023, 19:32 | Jeroen

Nederlands art-pop duo Silver Lake brengt op 17 maart hun gelijknamige debuutalbum uit. Het album werd samen met Pieter Vonk gecoproduceerd en opgenomen. De nieuwe single Little Blue is nu uit.

Silver Lake maakt nostalgische, melancholische indie pop. Twangy gitaren creëren een sfeer van spanning, terwijl de teksten beladen zijn met anticipatie en misschien een vleugje existentiële angst. Het is een aangrijpende dans tussen de heldere, geruststellende stem van Marleen Hoebe en de urgentie en zeggingskracht in het spel van multi-instrumentalist Jesse Koch. Dit leidde tot hun 10 nummers tellende debuutalbum; met een nostalgische knipoog naar het verleden maar met de ogen scherp gericht op de toekomst.

Veel van de thema’s die op het album terug te horen zijn draaien rondom verandering en de gevoelens die daarbij komen kijken. Verandering van de maatschappij, de relaties met de mensen om je heen, ouder worden, verandering van mening of gedachte en vooral het machteloze gevoel dat al deze verandering voor een groot deel buiten onze controle ligt. Met deze plaat wil Silver Lake zowel zichzelf als de luisteraar meenemen in hun wereld op zoek naar hoop en gemoedsrust, ondanks alle haast en chaos waarmee men in deze tijd leeft; om even stil te staan en schoonheid te blijven vinden ondanks dit alles. “Wij hebben allebei hele verschillende persoonlijkheden en die water en vuur kwaliteiten zijn volgens mij ook in de muziek terug te horen. Waar liedjes van mij vaak een soort introverte anthems zijn, voelen de liedjes die bij Jesse beginnen meer in your face en naar buiten toe gericht. Die dualiteit maakt het voor ons heel oprecht en zorgt voor een veelzijdige verzameling van nummers.” – zegt Marleen Hoebe over het album.

Op 31 maart is de release show van Silver Lake in de Melkweg in Amsterdam.Share |

Gerelateerde artikelen