Nieuw album: Rebelstar - The Black Widow Anthems

30 maart 2023, 19:11 | Jeroen

Het is 2023 en REBELSTAR is terug met The Black Widow Anthems. Met dit nieuwe album bewijst Rebelstar wederom tot de top van de internationale hard- en heavy rock scene te behoren. Opgenomen en geproduceerd door Serge Naberman, laat de plaat een volwassen en gebalanceerd geluid horen. De nummers op het album voeren je langs de diepe dalen en grote hoogtes van een leven vol dampende rock n’ roll.

Tien jaar na de release van Rebelstar II album is de band terug van nooit echt weggeweest. Rebelstar II ontving lovende kritieken vanuit de hele wereld en had de doorbraak moeten betekenen voor Rebelstar. Dat werd het niet. Ondanks dat de band regelmatig het podium deelde met bands als Vicious Rumours, Y&T, Tyketto, Hardline en Ace Frehley zorgden persoonlijke strubbelingen en de nodige bezettingswisselingen ervoor dat het allemaal anders liep.

Na de United Voices of Rock tour in 2017, waar Rebelstar als opener fungeerde om vervolgens met de originele zangers van Bodine, Highway Chile, Vengeance en Helloïse in vier sets alle greatest hits van genoemde bands op het publiek los te laten, werd het mede door de wereldwijde pandemie, stil rond Rebelstar. Desondanks was de band in de studio hard aan het schrijven en opnemen.

Toen in 2019 gitarist Conrad Hultermans (voorheen bij X-Tinxion) en in 2020 drummer Ciro Palma (eind jaren ´90 drummer bij Within Temptation) zich bij Rebelstar oprichter Serge Naberman en bassist Bart ‘Dus’ Pellinkhof voegden, zorgde dat voor een frisse wind en de broodnodige inspiratie. Er werd besloten al het oude materiaal overboord te gooien, nieuwe muziek te schrijven en een compleet nieuw, eigentijds album te creëren.

REBELSTAR

Terugkijkend op een turbulente periode van sex, drugs & rock-’n-roll is The Black Widow Anthems Serge’s meest persoonlijke album van Rebelstar geworden. Van de met cocktails doorspekte opener One More Time tot het bevrijdende Start Rocking, vertellen de nummers stuk voor stuk een verhaal over de neerwaartse spiraal door drank en drugs en de verwoede pogingen om weer grip op het leven te krijgen. All Messed Up met een furieuze gitaarsolo van niemand minder dan ex-Kiss gitarist Bruce Kulick spreekt hierin boekdelen.Share |

Gerelateerde artikelen