Single: Melanie Ryan - Rosewild

3 april 2023, 10:03 | Jeroen

De nieuwe single Rosewild is verschenen van singer-songwriter Melanie Ryan. Het is alweer de vierde single van haar aanstaande ep Girl From ’99 en Melanie hoopt hiermee anderen te kunnen inspireren.

“Toen ik dit uptempo country-pop nummer schreef, was ik op een plek waarvan ik wist dat ik daar niet thuishoorde. Diep van binnen wist ik dat het tijd was om te vertrekken en net zoals een wilde roos te groeien waar ik wil groeien. Laat dit optimistische nummer al je zorgen wegvagen en je de kracht geven om je pad te veranderen.”

Rosewild is geschreven door Melanie Ryan zelf samen met haar producer Nick Jongejan. Het nummer zal ook verschijnen op Melanies aanstaande ep Girl From ’99 die zal uitkomen op 26 mei. Eerder zijn al de singles I Don’t Wanna Start Over, It Still Hurts en Miss Always Do It Right uitgekomen.

Over Melanie Ryan

Melanie Ryan is een singer-songwriter die zichzelf begeleidt op gitaar, ukulele en piano. Ze kwam er al vroeg achter dat het schrijven van muziek voor haar de beste manier is om haar verhaal te vertellen. Haar nummers gaan daarom vaak over haar ‘roots’, haar reis en over liefde. Sinds haar deelname aan Giel’s Talentenjacht is de snaar pas echt geraakt. Vanaf dat moment is ze aan het schrijven geslagen en treedt ze veelvuldig op tijdens festivals en andere evenementen. In 2020 deed ze mee aan het SBS6-programma We Want More en heeft ze het tot de finale geschopt, met als memorabel moment het zingen met jurylid Davina Michelle. Tijdens haar laatste reis naar Nashville is Melanies manier van schrijven verder ontwikkeld en is haar muziekstijl veranderd in een ineengevlochten mix van verschillende muziekstijlen. Melanie noemt het ‘braided style country’, een mix van pop, modern county en folkmuziek. Het is een eerlijke manier van schrijven met Nashville-style storyteling gespeeld door echt muzikanten. Het is haar missie is om dit naar een groter publiek brengen.Share |

Gerelateerde artikelen