Dance: Tinlicker opent ADE met Metropole Orkest

31 mei 2023, 19:52 | Jeroen

Op 18 oktober zal Tinlicker het officiële openings concert van het Amsterdam Dance Event verzorgen samen met het Metropole Orkest in de Melkweg.

Traditie getrouw zal het Metropole Orkest ADE openen en dit keer zal dat samen met het Utrechtse duo Tinlicker zijn. Het ADE concert in de Melkweg met het Grammy winnende Metropole Orkest is uitgegroeid tot een terugkerend onderdeel in de programmering van het Amsterdam Dance Event. Na eerdere succesvolle samenwerkingen met Henrik Schwarz (2016), Jameszoo (2017), Colin Benders (2018), SOHN (2019), Weval (2021) en Suzanne Ciani (2022) gaat het Metropole Orkest de uitdaging aan opnieuw een ander spectrum van de elektronische muziek te verkennen. Het beloofd de meest dansbare opening van ADE te worden.

Tinlicker, bestaande uit Micha Heyboer en Jordi van Achthoven, brengt hun kenmerkende mix van progressieve house, indietronica en melodieuze techno naar het Metropole Orkest onder leiding van dirigent, arrangeur en componist Simon Dobson. Denk aan meeslepende beats, vurig opzwepende percussie en doordachte melodieën. De meesterlijke composities van Tinlicker lenen zich uitstekend voor een verrassende orkestrale remake, waar elektronica en live instrumentatie samensmelten. Het publiek kan een gevarieerde setlist verwachten, met Tinlicker’s grootste hits, fan-favorieten en speciaal voor de gelegenheid gecomponeerde nieuwe muziek.

Tevens heeft Tinlicker in samenwerking met Cercle de nieuwe single All That I Lost uitgebracht. “De afgelopen maanden was het fantastisch om met onze liveshow onderweg te zijn, maar het creëerde ook een drang om weer op een dansvloer te staan. We houden van beide werelden en ze maken allebei deel uit van waar we vandaan komen. Dus onbewust begonnen we nummers te produceren die perfect zouden zijn voor een clubavondje uit.” – aldus Tinlicker. Bekijk de video onderaan dit bericht.

Tinlicker bracht tot nu toe twee succesvolle studioalbums uit waarbij met name hun tweede album In Another Lifetime uit 2022 hogen ogen gooide op het wereldtoneel van de crossover indie en dance. Voor enkele opvallende nummers werd samengewerkt met Nathan Nicholson (The Boxer Rebellion) en Jamie Irrepressible (Röyksopp). Ook in 2022 bereikte hun nummer Because You Move Me platina in onder meer Duitsland en Frankrijk en goud in Canada en thuisland Nederland.

Tinlicker staat op 18 oktober met het Metropole Orkest in de Melkweg tijdens ADE.
Tickets gaan op vrijdag 2 juni in de verkoop. Ondertussen speelt en draait het duo over de hele wereld. Ga voor alle showdata naar de websiteShare |

Gerelateerde artikelen