Video: Kay Slice - Yessika

16 juni 2023, 08:00 | Jeroen

Vandaag brengt de Ghanese Rotterdammer Kay Slice zijn nieuwe EP Uprise én de videoclip Yessika uit. Kay mixt soulful hiphop – geïnspireerd door acts als Anderson Paak en The Roots – met afrobeat geïnspireerd door artiesten als Ebo Taylor en Fela Kuti. De afrobeat vertegenwoordigt het deel van hemzelf dat hij kende van de Ghanese verjaardagen en van de cd’s die zijn vader vroeger speelde. Zijn muziek is bezield. Het is het resultaat van een queeste naar zijn eigen ik, via zijn moeder- en vaderland Ghana. Hij ging op reis om meer te weten te komen over zijn roots, verdiepte zich in West-Afrikaanse muzikale tradities en leerde het bespelen van traditionele instrumenten zoals de balafoon.

Ondanks dat hij al vroeg Matthijs van Nieuwkerk liet fluiten tijdens zijn optreden bij DWDD, zette hij zichzelf pas echt op de kaart in 2022 met zijn debuutalbum From Back to Back. Kay’s missie om mensen te verbinden versterkt hij steevast in kleurrijke videoclips, zoals Slice M Go en Takin It Home. Dat hij bekend staat om zijn aanstekelijke high energy shows bewees hij met de gelijknamige live show: een samenwerking met het Paradiso-Melkweg Productiehuis. Op de planken verslond hij al vele podia waaronder North Sea Jazz Festival (live video), Metropolis Festival en Bevrijdingsfestival Rotterdam. Deze zomer prijken Oerol en het Big Rivers Festival als grootste op zijn tourschema.

Zijn nieuwe EP Uprise symboliseert een nieuw tijdperk: From Back to Back was de zoektocht, Uprise de aantocht. Hij werkte samen met producer Marnix FJ (Alain Clark, Naomi Sharon) en de Ghanese topfotograaf Awuku Darko. De EP wordt vergezeld met de release van de videoclip Yessika, geproduceerd door Fidelio Ferrier & Bas Keizer.Share |

Gerelateerde artikelen