Festival: DGTL @ ADE

30 augustus 2023, 14:33 | Jeroen

Van donderdag 19 tot en met zondag 22 oktober vormt de NDSM-loods weer het decor van de ADE-programmering van DGTL. Verspreid over zes shows genieten zo’n 30.000 bezoekers vier dagen lang van een grootse line-up aan DJ’s en live acts.

Koop hier je tickets

De donderdag toont de brede scope van DGTL. Met headliners Bicep, Dixon en Stephan Bodzin in de line-up, gaan de tickets voor deze openingsavond hard. Maar op deze avond is er juist ook veel aandacht voor vrouwelijke acts. Van de experimentele dj-set van Jennifer Loveless, tot de eclectische sound, gedomineerd door psychedelica en UK bass sound van Manami. Let ook op de set van de Tilburgse producer Coloray, die balanceert op het kruispunt van 80’s synthpop, disco en EBM en vorig jaar op DGTL Records zijn track Blinded uitbracht.

Niemand minder dan het Noorse duo Röyksopp geeft een eenmalige liveshow tijdens de DGTL ADE-extravaganza op vrijdagavond. De Noorse visionairs toveren al jaren hun optredens om tot ongeëvenaarde muzikale trips. Ook in de studio is Röyksopp ongekend productief, met vorig jaar drie (!) nieuwe albums. Het unieke optreden van deze legendes in de NDSM-loods is een memorabele start van de ADE-vrijdag.

Folamour is al jaren een geliefd en onlosmakelijk onderdeel van de DGTL-familie. Folamour’s House of Love zal de vrijdagnacht op de NDSM-werf domineren met onder meer een energieke set van publieksfavoriet Jayda G, die ongetwijfeld tot ver voorbij de loods resoneert, waarna dj David Vunk die bruisende energie ongetwijfeld zal vasthouden met een set vol italo, EBM & disco.

Wie aan extravagante live performers denkt, komt al snel uit bij The Blessed Madonna of Róisín Murphy. Róisín is op de DGTL ADE-zaterdag dan ook special guest tijdens We Still Believe By The Blessed Madonna. Op 8 september verschijnt haar nieuwe album Hit Parade. Als haar recente Boiler Room set een voorbode is, wordt haar solo-optreden er één om niet te vergeten. Sedef Adasi, resident dj van de iconische BLITZ in München en Panoramabar in Berlijn, laat in haar sets house klassiekers, puntige electro en space disco over elkaar heen buitelen. Bambounou en Vuur deden eerder dit jaar de Boiler Room stage op DGTL festival zinderen en de op de DJ booth klimmende FKA.M4a staat nog altijd op ieders netvlies.

Liefhebbers van techno kunnen zich op zaterdagavond vanaf 23:30 uur begeven richting de NDSM-loods. SPFDJ doet de dansvloer trillen met snelle, hard-hitting techno en strooit daar moeiteloos flarden electro, acid, hardcore en trance doorheen. Vorig jaar al deed de set zelfverklaarde ‘noisican’ Paula Temple tijdens deze DGTL-nacht zelfs het water langs de werf kolken en dit jaar zet ze het nog een tandje harder aan. Dax J is terug voor de derde keer op rij en op voorhand wordt de zaterdagnacht legendarisch door de B2B van Helena Hauff en Héctor Oaks.

Het is de eerste keer dat DGTL tijdens ADE ook een programmering op de zondag aanbiedt. En dat bleek een gouden greep. In no-time was de zondag uitverkocht. Dat is ook niet gek met onder meer DJ Stingray 313, Carista en Objekt die draaien als onderdeel van Gou Talk, waar uiteraard Peggy Gou centraal staat. De perfecte manier om ADE 2023 af te sluiten.

DGTL Amsterdam 2023

19 t/m 22 oktober 2023, NDSM-werf, Amsterdam
Tickets & Info

Donderdag 19 oktober
21:00 uur – 05:00 uur: Bicep, Dixon, Stephan Bodzin and many more
Tickets

Vrijdag 20 oktober
18:00 uur – 21:30 uur: Röyksopp LIVE + support
Tickets

Vrijdag 20 oktober
23:00 uur – 07:00 uur: House Of Love by Folamour
Tickets

Zaterdag 21 oktober
12:00 uur – 22:00 uur: We Still Believe by The Blessed Madonna
Tickets

Zaterdag 21 oktober
23:30 uur – 07:00 uur: Dax J, Paula Temple, SPFDJ and many more
Tickets

Zondag 22 oktober
12:00 uur – 23:00 uur: Gou Talk with Peggy Gou [SOLD OUT]Share |

Gerelateerde artikelen