Concert: Black Pumas @ AFAS Live

27 september 2023, 18:55 | Jeroen

Na een uitverkocht en onvergetelijk optreden in 2022, komen de Black Pumas terug naar Nederland, namelijk op 17 maart 2024 in AFAS Live te Amsterdam. De Grammy-genomineerde band komt eind oktober met een nieuw album, Chronicles of a Diamond, en trakeert hun Nederlandse fans op een onvergetelijke muzikale ervaring. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 29 september, om 10:00 uur, via de website.

Black Pumas werd eind 2017 opgericht door straatmuzikant Eric Burton en gitarist Adrian Quesada, die met zijn vorige band Grupo Fantasma al een Grammy op zijn naam had staan. Een bijzondere, ongeplande kennismaking, waarbij Burton voor Quesada door de telefoon zong, veranderde al snel in een succesverhaal. Met slechts twee nummers uit, ‘Black Moon Rising’ en ‘Fire’, besloot het duo hun muziek al live te gaan spelen. Bij het eerste optreden werd gelijk duidelijk dat de chemie tussen Burton en Quesada op het podium speciaal en uniek is. In hun woonplaats Austin stonden ze al snel bekend om de sensationele liveshows, waarbij ze het publiek compleet meenemen in de muziek.

De band staat bekend om hun meeslepende mix van soul, funk en rock en hebben de harten van menig muziekliefhebber over de hele wereld veroverd. Hun debuutalbum Black Pumas uit 2019 leverde hen twee Grammy-nominaties op. Nummers zoals onder andere “Colors” en “Fire,” zijn daarnaast ook publieksfavorieten geworden.

Chronicles of a Diamond

Afgelopen zomer kondigden Black Pumas hun tweede album aan: Chronicles of a Diamond. Het album, wat op 27 oktober 2023 uitkomt, bevat onder andere de single “More Than A Love Song”, die afgelopen augustus uitkwam.

Chronicles of a Diamond is geproduceerd door Quesada en gemixt met Shawn Everett. John Congleton en Burton zorgden voor extra productie op “More Than a Love Song.” Chronicles of a Diamond is de opvolger van het debuutalbum Black Pumas wat op 2019 uitkwam en verschillende Grammy-nominaties in de wacht sleepte, waaronder Album van het Jaar.

Het concert in AFAS Live op 17 maart 2024 wordt een kans voor iedere fan om enkele van hun nieuwe nummers live te horen, evenals hun bekroonde hits.

Sublime presents: Black Pumas terug naar AFAS Live in 2024
17 maart 2024,
AFAS Live, Amsterdam

Tickets kosten vanaf €46,- (excl. 10% servicekosten en transactie- en/of verzendkosten) en zijn vanaf vrijdag 29 september verkrijgbaar via de website.Share |

Gerelateerde artikelen