Concert: Epica - The Symphonic Synergy

22 november 2023, 18:17 | Jeroen

Eerder deze maand kondigde de Nederlandse metalband Epica de twee spraakmakende ‘The Symphonic Synergy’-shows (met een volledig symfonieorkest en koor) aan voor volgend jaar: op vrijdag 20 september 2024 in AFAS Live te Amsterdam, en op zaterdag 7 december 2024 in Auditorio Nacional in Mexico-Stad (met een capaciteit van 10.000 zitplaatsen).

Omdat de eerste AFAS Live-show in no-time uitverkocht, besloot de band gehoor te geven aan het verzoek van de fans om een tweede ‘The Symphonic Synergy’-concert aan te bieden. Deze zal plaatsvinden op donderdag 19 september 2024 in AFAS Live te Amsterdam.

Frontvrouw Simone Simons: Dit is niet te geloven: onze ‘Symphonic Synergie’ show in the AFAS Live is uitverkocht. Natuurlijk willen wij dat zo veel mogelijk Epicans dit live kunnen ervaren en daarom gaan we een tweede show in de AFAS doen. Veel dank aan alle Epicans; jullie zijn te gek!

De kaartverkoop voor dit toegevoegde 2e concert start a.s vrijdag 24 november om 10.00 uur via de website

KLASSIEK EPICA

Epica deelde in zijn ruim 20-jarige carrière al meermaals het podium met een heus symfonieorkest en koor. In juni 2008 trad de band tijdens het Hongaarse Miskolc Opera Festival op met een veertig koppig orkest en dertig koppig koor (beiden Hongaars) en voerde onder regie van dirigent Zsolt Regos klassieke (opera) stukken, soundtracks van films en eigen songs uit. Het resultaat verscheen een jaar later (in 2009) als live album ‘The Classical Conspiracy’.

Eenmaal de smaak te pakken, deed Epica er op 23 maart 2013 een flinke schep bovenop in een tot de nok toe uitverkocht Klokgebouw in Eindhoven, met het zeventig koppige Extended Hungarian Reményi Ede Chamber Orchestra, het Choir of Miskolc National Theatre, met gastmuzikanten, special effecten, lasers, vuur(werk), acrobaten en dansers. De indrukwekkende audiovisuele registratie van dit fenomenale huzarenstukje verscheen later dat jaar (op 8 november) als ‘Retrospect’ op CD en DVD, en het concert werd zelfs integraal in de bioscoop in Nederland en Duitsland vertoond.

EPICA

Simone Simons | zang
Mark Jansen | gitaar, grunts, screams
Isaac Delahaye | gitaar
Rob van der Loo | bas
Coen Janssen | synths, piano
Ariën van Weesenbeek | drums

Nederlands populairste metalband Epica heeft in zijn ruim twee decennia durende carrière veel avonturen beleefd en zowat al zijn ambitieuze doelen bereikt. ‘s Lands grootste muzikale exportproduct rondom de charismatische mezzosopraan Simone Simons groeide in deze periode uit tot een even populaire als gerespecteerde act van internationaal formaat met wereldwijd honderdduizenden trouwe fans. In Midden- en Zuid-Amerika is Epica inmiddels zo populair dat de zes bandleden haast niet meer de straat op kunnen zonder hordes trouwe fans achter zich aan te krijgen, met als gevolg dat de band daar dus ook steevast uitverkochte concerten geeft in clubs met een capaciteit van 2500-4500 bezoekers (in Europa voor 1500-6000 bezoekers per show).

De band ondernam de afgelopen 20 jaar zeer succesvolle wereldtournees door > 60 landen in alle continenten voor vele 100.000-en bezoekers, en speelde op de belangrijkste en meest prestigieuze festivals ter wereld waaronder Wacken Open Air (DE), Hellfest (FR), MTL Montreal (CA), Mood Indigo IIT Bombay (IN), Witch Fest (ZA), Graspop Metal Meeting (BE) – en in Nederland o.a. op Paaspop, Pinkpop, Zwarte Cross, Lowlands en Fortarock. Dit jaar nodigde ’s werelds grootste metalband Metallica de zes Nederlandse muzikanten uit om voor drie van hun Europese shows het voorprogramma te verzorgen.

Deze drie Metallica-shows in Amsterdam, Parijs en Gotenburg waren een bekroning op Epica’s harde werk sinds de oprichting in 2003. Een periode waarin het ambitieuze, avontuurlijke en vernieuwende zestal zichzelf steeds opnieuw uitdaagde; wereldwijd ruim 2 miljoen albums verkocht en hoge posities in album charts in o.a. de V.S., Canada, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, België en Nederland behaalde.

Epica’s meest recente wapenfeiten zijn de zeer succesvolle Europese ‘Epic Apocalypse Tour’ (o.a. afgelopen januari nog in een uitverkochte AFAS Live te Amsterdam) en afgelopen zomer mainstage optredens op Europa’s grootste en belangrijkste metalfestivals zoals Summerbreeze (DE), Graspop Metal Meeting (BE) en Download (GB). Volgend jaar zal Epica wederom naar Latijns-Amerika reizen voor shows in Honduras, Guatemala, Costa Rica en Colombia.

ONLINE

www.epica.nl
www.facebook.com/epica
www.instagram.com/epicaofficial
www.twitter.com/epica
www.nuclearblast.de/epica
https://en.wikipedia.org/wiki/Epica_(band)Share |

Gerelateerde artikelen