Festival: DGTL 2024

25 januari 2024, 18:10 | Jeroen

Van 29 tot en met 31 maart 2024 keert elektronisch muziekfestival DGTL terug naar de NDSM-werf in Amsterdam. Voor deze elfde editie biedt het festival een explosieve line-up met internationale iconen uit de dancewereld en opkomend talent uit binnen-en buitenland.

Bekijk hier de volledige line-up van DGTL 2024

VRIJDAG

Vanaf het moment dat de deuren van de NDSM-Loods op vrijdagavond opengaan, kunnen festivalgangers een ijzersterke start verwachten. UK maestro Bonobo keert terug na zijn fenomenale Boiler Room set op DGTL 2023 die viral ging en is van plan om meer van dezelfde memorabele momenten te leveren. DJ Koze, al lange tijd vriend van DGTL en een van ‘s werelds meest gewaardeerde elektronische muziektalenten, is terug en zal op zoek gaan naar een hogere versnelling; en voortbordurend op de lovende kritieken van haar prachtige debuutalbum MADRES, belooft Sofia Kourtesis één van de must-see sets van DGTL Amsterdam 2024 te worden. Voeg daar de langverwachte DJ-sets van Maribou State en Coco Coquelicot aan toe en het wordt een fantastische openingsavond van DGTL.

ZATERDAG

De line-up van DGTL van zaterdag is tot de nok toe gevuld met een zinderend scala aan talent, waarbij liefhebbers van alles wat met elektronische muziek te maken heeft, goed in de watten worden gelegd. Ki/Ki, die inmiddels is uitgegroeid tot één van de grootste technosterren van het moment, keert terug voor een headlining set die fans van de hardere sounds niet willen missen. Âme & Dixon komen samen voor een zeer zeldzame B2B-set, ARTBAT is terug om hun indrukwekkende 2022 DGTL showcase een vervolg te geven, de Braziliaanse ster Valentina Luz is in the house met haar vurige selectie van house, techno & funk en belooft één van de meest geanticipeerde sets van het hele festival te geven. Maar ook Mees Salomé, ons melodieuze meesterbrein van eigen bodem zal zijn allereerste liveshow geven. Boiler Room, die zich dit jaar in de grote zalen van de NDSM-loods zal bevinden, biedt onderdak aan de legendarische vinyl-only powerhouse Freddy K (die ook b2b draait met Blawan) en stevige bass moves met dank aan DJ Fuckoff van Femme Bass Maffia.

ZONDAG

Op zondag wordt de energie op de NDSM-werf opgevoerd tot een nieuw hoogtepunt. Een van de populairste artiesten van dit moment, Marlon Hoffstadt alias DJ Daddy Trance, komt langs om de zondag officieel te schrappen als rustdag. WhoMadeWho, die als headliner stonden op DGTL USA 2023, brengen hun live show naar de Amsterdamse festival editie, evenals DGTL ADE alumni Worakls Band, en Patrick Mason. Na haar debuutalbum met de band The Charm in 2023 keert Avalon Emerson terug naar haar DJ-roots, op zoek naar de volgende stap na haar onvergetelijke Lowlands-set. Uit Zuid-Afrika lijken Amapiano trailblazers Major League Djz klaar om wat serieuze hitte te brengen naar Amsterdam, terwijl dichter bij huis, de Nederlandse man van het moment Chris Stussy aanwezig is om de DGTL menigte op de been te brengen voor een laatste crescendo van alles wat house is. Op het Boiler Room podium maakt DGTL Records topartiest Coloray zijn Boiler Room debuut, LSDXOXO levert zijn eerste Boiler Room set in vijf jaar, terwijl Boys Noize twee decennia aan het roer van de wereldwijde dance muziek viert. Bovendien keert het iconische Boiler Room-podium terug, maar dit jaar staat het binnen, in plaats van op helling buiten zoals vorig jaar.

Inclusiviteit en safe space policy

DGTL zet zich in voor een inclusieve omgeving die iedereen een warm welkom biedt. Voortbouwend op het succes van het DGTL Safe® Project, bevestigt de editie 2024 opnieuw hun toewijding aan een inclusieve ervaring door de voortdurende toepassing van hun uitgebreide safe space-beleid. Dit omvat de integratie van hun festival ethiek en uitgebreide crew trainingsprogramma’s. Ongeacht geslacht, ras/etnische afkomst, seksuele geaardheid, genderidentiteit of -expressie, culturele achtergrond, religieuze overtuiging, leeftijd, fysieke of mentale capaciteiten, iedereen wordt uitgenodigd om deel te nemen aan deze unieke verrijkende en gastvrije ervaring.

Duurzaamheid & Verantwoordelijkheid

DGTL heeft zich niet alleen gevestigd als succesvol merk binnen de internationale evenementenbranche, maar ook als een pionier op het gebied van duurzaamheid. In 2022 werd DGTL ‘s werelds eerste circulaire dancefestival. In de komende jaren is DGTL van plan om nog verder te gaan, door haar portfolio verder te brengen dan circulariteit met behulp van het Doughnut Economy Model. Bezoekers zullen worden aangemoedigd om verantwoordelijkheid te nemen voor hun reis uitstoot. Dit ligt in lijn met DGTL’s voortdurende inzet om evenementen te organiseren die de laagst mogelijke koolstofuitstoot produceren (voor meer informatie bekijk DGTL’s ‘Road To Circularity’ documentaire).

Over DGTL

DGTL heeft zich sinds de eerste editie begin 2013 gepositioneerd als een uniek en onderscheidend festival. Met muziek, kunst, duurzaamheid en verantwoordelijkheid als belangrijkste pijlers hebben de evenementen van DGTL hun unieke positie in het festivallandschap wereldwijd gevestigd. Het in Amsterdam gevestigde festival heeft de landsgrenzen al ver overschreden met edities in New York, Los Angeles, Santiago, São Paulo, Guadalajara, New Delhi en Mumbai.

Tickets

Early Bird en reguliere tickets zijn inmiddels uitverkocht en de race is begonnen om een plek op DGTL Amsterdam 2024 te bemachtigen. Bezoek DGTL’s ticketshop om je tickets te bemachtigen.Share |

Gerelateerde artikelen