Nieuw album: The Indien

23 maart 2024, 19:43 | Jeroen

The Indien heeft vandaag hun debuutalbum uitgebracht. Op het album staan onder meer de singles Be Yours, Stay en Sleep When I’m With You. Op 5 april presenteert de band het album in de Paradiso Tolhuistuin.

The Indien is het project rondom Rianne Walther. The Indien speelt met invloeden uit het verleden maar maakt in de kern levendige popsongs met een eigenzinnige inslag.

Rianne over het album: “Dit album is mijn ode aan de complexiteit van een lange relatie. Over dat zelfs na een lange tijd zorgeloos samen zijn, je er toch achter komt dat niet alles vanzelfsprekend is. Het album sleept je langs alle confrontaties, waarin je de relatie ineens vanuit andere hoeken bekijkt maar waar je uiteindelijk er toch achter komt dat je alleen met diegene wil wakker worden.”

De singles “Sleep When I’m With You” & “Be Yours”, die vorig jaar uitkwamen werden bekroond tot Top Song op NPO Radio 2. Ook stonden de singles wekenlang op de playlist van NPO Radio 2, Veronica, 3FM en KINK. Daarnaast heeft de band regelmatig live-optredens gehad in verschillende radioprogramma’s en waren ze te zien op TV bij RENZE (RTL4) & Khalid & Sophie (NPO).

Vorig jaar stond The Indien drie keer in het voorprogramma van DI-RECT in Ahoy en bij Son Mieux in AFAS Live. Afgelopen januari stond de band op Noorderslag. De band is uitgeroepen tot RADAR artiest van Spotify en is genomineerd voor een Edison in de categorie alternative.

Rond de release van The Indien speelt de band vier shows: op 5 april in de Paradiso Tolhuistuin in Amsterdam, op 12 april in de Neushoorn in Leeuwarden, 3 mei in de Ekko in Utrecht en op 4 mei in Rotown in Rotterdam.Share |

Gerelateerde artikelen