Nieuw album: A. Johanson - A Soundtrack to a Never-Ending Story

28 april 2024, 10:18 | Jeroen

A. Johanson tourt met nieuw album in Immersive Audio ervaring. De Utrechtse artiest brengt op 31 mei zijn tweede studioalbum uit. Met een releaseshow in EKKO en een aansluitende ‘immersive audio’ tour presenteert hij ‘A Soundtrack to a Never-Ending Story’ aan het publiek.

In het eerder verschenen nummer ‘Gone’, dat gaat over verlies en het vinden van kracht, neemt A. Johanson je middels een doordachte productie mee door de verschillende fases van rouw.

Met zijn achtergrond als toegepast componist zoekt Johanson altijd naar mogelijkheden om momenten uit het dagelijkse leven kleur te geven met muziek. Om dat kracht bij te zetten ontwikkelde hij i.s.m. productiehuis KOSMIK en No Man’s Land een speciale immersive audio show. De link met film is niet ver weg, het publiek wordt namelijk omringd door speakers, net zoals in de bioscoop. Hierdoor wordt de luisteraar ondergedompeld in de klankwereld van Johanson: “Op die manier wil ik het publiek uitdagen om hun eigen film te verbeelden tijdens de show. Wij zorgen voor de soundtrack, en de verbeeldingskracht van muziek doet de rest!”

Eerdere singles van het album verzamelden samen al een kwart miljoen streams en genoten airplay op KINK FM en Radio Veronica.

‘A Soundtrack to a Never-Ending Story’ is vanaf 31 mei 2024 overal te beluisteren, en beschikbaar op vinyl via de betere verkooppunten. Naast de releaseshow op 31 mei speelt A. Johanson zijn speciale immersive show in het Torpedo Theater (13 juni, Amsterdam), De Pul (22 juni, Uden), Gluren Bij De Buren (30 juni, Utrecht) en DeVide (13 juli, Alkmaar). Meer data volgen.Share |

Gerelateerde artikelen