Nieuw album: Barbara Pravi - La Pieva (Chez Moi)

15 juni 2024, 11:32 | Jeroen

De Franse zomer komt naar ons: Barbara Pravi kondigt haar nieuwe album ‘La Pieva’ aan.

Na haar zeer goed ontvangen debuutalbum ‘On n’enferme pas les oiseaux’, het winnen van een prestigieuze Victoire de la Musique (Female Revelation 2022) en een tweede plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival 2021 met haar nummer ‘Voilà’, is Barbara Pravi terug met nieuwe muziek.

Vorige week bracht ze de single ‘La Pieva (Chez moi)’ uit en kondigde ze haar nieuwe album ‘La Pieva’ aan, dat op 6 september verschijnt.

De titel van het album betekent “de zanger” in het Frans, “de verhalenverteller” in het Servisch. Voor ‘La Pieva’ heeft Pravi zich laten inspireren door haar voorouders, in het bijzonder de weduwe Milovanovic. Een zigeunervrouw die honderden jaren geleden in de bergen van Servië woonde, waar ze van dorp naar dorp trok om te zingen voor de inwoners. Met haar stem vertelde ze hen verhalen, over wat ze had gezien en meegemaakt, over de dood, het leven, de bergen en de liefde.

Barbara Pravi komt uit deze familie en vertelt, net als weduwe Milovanovic, verhalen. ‘La Pieva’ omvat daarmee alles voor Pravi: traditie, herinnering, macht, passie en vrijheid.

In januari en februari 2025 zal Barbara Pravi met dertien shows door heel Nederland touren.Share |

Gerelateerde artikelen