HBO: Luck

24 juni 2012, 13:30 | Jeroen

Luck is een HBO dramaserie geregisseerd door David Milch (NYPD Blue, Deadwood, Hill Street Blues) met een sterrencast bestaande uit onder andere bestaande Dustin Hoffman, Nick Nolte, Dennis Farina en Richard Kind. De serie speelt zich af op en rond de paardenrenbaan Santa Anita in Los Angeles.

De serie is uitgezonden op HBO door Ziggo en zal vanaf augustus op DVD verschijnen. Liefde voor de paardenrensport is geen vereiste om van de serie te kunnen genieten. De focus ligt meer op onderlinge relaties, eerlijkheid en afhankelijkheden. De sterrencast is op verschillende manieren verbonden aan de sport, bijvoorbeeld als de sport liefhebbende, maar verslaafde gokker, jockey, management, investeerder, paardenverzorger, -trainer of dierenarts.

Hoffman laat een prestatie van niveau zien als net uit de gevangenis vrijgekomen maffia baas, die zijn tijd achter de tralies gebruikt heeft om plannen te smeden om de renbaan over te nemen. Alsmede om wraak te nemen op degene verantwoordelijk voor zijn driejarige ontneming van zijn vrijheid.

Een ander leuk perspectief in de serie is een groep vrienden, gespeeld door Kevin Dunn, Ian Hart, Jason Gedrick en Ritchie Coster. Een problematische club laag aan wal geraakte types die hopen op een dag een grote prijs te winnen.

De serie kon rekenen op lovende recensies, maar is helaas al na één seizoen stopgezet, omdat er een aantal ongevallen op de set hebben voorgedaan, waarbij drie paarden zijn omgekomen. HBO wilde geen verdere risico´s nemen: (we) maintained the highest safety standards throughout production … accidents unfortunately happen and it is impossible to guarantee they won’t in the future. Helaas voor de fans, want ondanks dat het verhaal traag op gang komt, vraagt dit meeslepende drama om meer afleveringen.Share |

Gerelateerde artikelen