Trailer: A Girl Missing

17 augustus 2020, 14:50 | Jeroen

Imagine Filmdistributie brengt A Girl Missing op 24 september uit in de bioscopen en op Picl. Mariko Tsutsui speelt de hoofdrol in de thriller van Kôji Fukada (Harmonium).

Particulier verpleegkundige Ichiko voelt zich bij de Oisho’s bijna een lid van de familie. Ze verzorgt niet alleen de grootmoeder, maar heeft ook een hechte vriendschap met Motoko, de oudste kleindochter. Maar wanneer Motoko’s jongere zusje Maki verdwijnt en niet veel later Ichiko’s neef wordt genoemd als de ontvoerder, is ze niet langer welkom bij de familie. Terwijl haar werk- en privéleven lijden onder de media-aandacht die Ichiko als schuldige opvoert, voelt ze de grond onder haar voeten wegzakken.

Op kalme wijze onthult regisseur Kôji Fukada in A Girl Missing de invloed van de media op een gemeenschap en op het individu, maar ook de schaduwkant van Ichiko, gespeeld door actrice Mariko Tsutsui. Zij maakte ook al indruk in Fukada’s vorige speelfilm Harmonium, die in 2016 de juryprijs won bij Un Certain Regard in Cannes. Net als in die film, ligt ook in deze crime thriller verlies aan de basis van waanzin, wraak en verlangen.

A Girl Missing van Kôji Fukada vanaf 24 september in de bioscopen en op Picl.Share |

Gerelateerde artikelen