Trailer: Here We Move, Here We Groove

30 juli 2021, 12:54 | Jeroen

Vanaf 16 september brengt DOXY films de even opzwepende als hoopgevende muzikale vertelling HERE WE MOVE, HERE WE GROOVE over dj Robert Soko van regisseur Sergej Kreso uit in de bioscoop. Robert Soko – grondlegger van de Balkan Beats stroming in de Europese clubscene – gaat met muzikanten met een vluchtelingenachtergrond op zoek naar een nieuw geluid van Europa. De ontmoetingen doorbreken muzikale grenzen en laten de veranderde identiteit van Europa zien.

De film was onderdeel van het competitieprogramma van diverse internationale filmfestivals en ging in wereldpremière tijdens IDFA. Rondom de release zullen op verschillende plekken in het land speciale voorstellingen worden georganiseerd in aanwezigheid van Sergej Kreso en/of met een dj set van Robert Soko. De Melkweg (Amsterdam) trapt op donderdag 26 augustus af in de MAX zaal. Daarnaast zijn op dit moment Filmschuur (Haarlem), LAB-1 (Eindhoven) en De Domijnen (Sittard) bevestigd. Op de website zullen alle screenings worden vermeld.

Over de film:

Robert Soko weet dat je moet bewegen om te overleven. Toen hij als tiener vluchtte voor de oorlog in Joegoslavië, werd hij taxichauffeur in Berlijn. Hij transformeerde uiteindelijk tot een beroemde Balkan Beats-dj in de Europese clubscene en gebruikte westerse muziek en opzwepende Balkan ritmes om de verschillende culturen te mixen.

Als reactie op de veranderingen in de wereld en ook uit behoefte aan inspiratie gaat Soko met zijn taxi op zoek naar nieuwe migranten om muziek mee te maken, muzikanten die huis en haard achter zich hebben gelaten. Die vindt hij op zijn geboortegrond, waar stromen vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan passeren, op weg naar hun gedroomde eindbestemming Berlijn.

Hij ontmoet onder andere de jonge Afghaanse rapper Ferdows in Bosnië en besluit hem te helpen. Ferdows is al achttien maanden op pad en droomt ervan om een beroemde muzikant in Berlijn te worden. Is het ruimdenkende Europa echt verdwenen of kan muziek nog steeds mensen bij elkaar brengen? In ieder geval doorbreken de ontmoetingen muzikale grenzen die de veranderde identiteit van Europa tonen.

2020 Nederland | 92 min | Regie: Sergej Kreso | Met: Robert Soko | Productie: DOXY films en EOdocs
VANAF 16 SEPTEMBER IN DE BIOSCOOP


Here We Move Here We Groove (NL Trailer) from DOXY films on Vimeo.

HERE WE MOVE, HERE WE GROOVE is een productie van DOXY films in coproductie met de EO en is mede tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, The Netherlands Production Incentive, NPO-fonds en Creative Europe MEDIA.



Share |

Gerelateerde artikelen