Trailer: Oasis Knebworth 1996

16 september 2021, 13:01 | Jeroen

25 jaar na de legendarische en recordbrekende Knebworth 1996 concerten is OASIS KNEBWORTH 1996 vanaf 23 september wereldwijd in de bioscopen te zien. Grammy Award winnaar Jake Scott maakte een uitzinnige en op momenten aangrijpende film van één van de belangrijkste concerten van de afgelopen 25 jaar.

Een concertfilm waarin de muziek en de ervaringen van de fans die er dat weekend bij waren centraal staan. Met niet eerder vertoonde concert- en backstage beelden van het evenement, aanvullende interviews met de band en de concertorganisatoren. In Nederland is Oasis Knebworth 1996 op 23 & 26 september exclusief in de bioscoop te zien. Tickets zijn verkrijgbaar via de website

Een live album en een DVD/Blu-ray met opnamen van het concert eveneens onder de titel ‘Oasis Knebworth 1996’ wordt op 19 november via Big Brother Recordings Ltd. uitgebracht.

Oasis Knebworth 1996

Op 10 en 11 augustus 1996 kwamen 250.000 jonge muziekfans samen in Knebworth Park, om Oasis te zien optreden in twee recordbrekende, tijdperk-bepalende shows. De concerten waren binnen een dag uitverkocht: maar liefst 2,5 miljoen mensen (2% van de gehele Britse bevolking!) probeerden tickets te kopen.

De optredens kwamen in een tijd waarin het Verenigd Koninkrijk langzaam maar zeker uit een lange recessie kroop. Een golf van vertrouwen in eigen kunst en cultuur, die de naam ‘Cool Britannia’ kreeg, verspreidde zich door het land: Oasis’ opkomst weerspiegelde deze hervonden zelfverzekerheid.

Met een setlist boordevol absolute hits, zoals Champagne Supernova, Wonderwall en Don’t Look Back in Anger, waren de twee dagen in Knebworth zowel een hoogtepunt in het succes van de band als een mijlpaal voor een hele generatie. Oasis Knebworth 1996 vertelt het verhaal van dat weekend, en van de speciale band tussen Oasis en haar fans. Dit verhaal wordt verteld via de ogen van deze fans, maar ook door aanvullende interviews met de band en de concertorganisatoren. Regisseur Jake Scott stelde de film samen van uren aan concertopnames en nooit eerder vertoonde beelden. Een uitgelaten en op momenten aangrijpende filmische viering van één van de belangrijkste concerten van de afgelopen 25 jaar.

Cast: Noel Gallagher (Zichzelf), Liam Gallagher (Zichzelf)

Regisseur: Jake ScottShare |

Gerelateerde artikelen