Trailer: Songs of Repression

20 september 2021, 12:51 | Jeroen

Filmdistributeur Gusto Entertainment brengt op 21 oktober de aangrijpende documentaire Songs of Repression uit. Songs of Repression van regisseurs Marianne Hougen-Maraga en Estephan Wagner (The Act of Killing) onderzoekt hoe de overgebleven bewoners van een op het oog idyllisch lijkende Duitse gemeenschap in Chili, omgaan met 45 jaar kindermisbruik, collectieve afranselingen en slavernij-achtige taferelen. Songs of Repression is vanaf 21 oktober in de bioscoop te zien.

Aan de voet van het Chileense Andesgebergte ligt een idyllische Duitse kolonie. De pracht van de plek verbergt echter een afschuwelijk verleden. In 1961 emigreerden de Duitse prediker Paul Schaefer en zijn gemeenschap naar Chili om daar de armen te helpen. Ze richtten de Colonia Dignidad op, die al snel veranderde in een gesloten sekte waar waardigheid ver te zoeken was.

Songs of Repression, van de makers van The Act of Killing, onderzoekt hoe de overgebleven bewoners van de gemeenschap omgaan met 45 jaar kindermisbruik, collectieve afranselingen en slavernij-achtige taferelen. Ook wordt duidelijk dat de ooit idealistische geloofsgemeenschap het terreurbewind van Pinochet steunde door politieke gevangenen te martelen, te vermoorden en in massagraven te begraven op hun enorme landgoed. Met prachtige beelden en intieme gesprekken ontrafelen de documentairemakers een gruwelijke geschiedenis.

Songs of Repression is vanaf 21 oktober in de bioscoop te zien.Share |

Gerelateerde artikelen