SHINE, Bosch Arts Festival

25 april 2015, 07:18 | Jeroen

Op 7 mei 2015 gaat de eerste editie van SHINE, Bosch Arts Festival van start. Een nieuw multidisciplinair kunstenfestival in de openbare ruimte. Op het festivalterrein bevinden zich paviljoens, bouwsels en terrassen met performances, installaties, animaties, projecties, kunstzinnige games, DJ sets en de nieuwe generatie singer-songwriters.

SHINE’s palet aan internationaal georiënteerde, interactieve, kunstvormen is geïnspireerd op het drieluik van Jheronimus Bosch’ Tuin der lusten. Het dagelijkse aanbod films is dan ook doordrenkt van de thema’s van Bosch Films en worden ingeleid of gevolgd door een Q&A of nabespreking met specialisten zoals Antoine Bodar, ontwerper Maarten Baas of filosoof Daan Roovers die geestverruimende contexten schetsen. Filmspecials met live muziek geven een inkijkje in Bosch’ thema’s hemel, hel en hemelse verleiding.

Daarnaast zijn er veelzijdige documentaires, speelfilms (lang/kort) die je kunt bekijken en beleven en in de Drôhme filmlounge onder het genot van een hapje en drankje. Het festivalhart, zoals de Twilight Tower, verrast met doorlopend projecties, shorts, installaties, een kunstbioscoopje en Solar Cinema. SHINE laat je alle hoeken van de cinema zien.

Check hier de website voor meer info.



Share |

Gerelateerde artikelen