Rein Kooyman presenteert: RESTRUCTURE

14 februari 2019, 16:45 | Jeroen

De Amsterdamse documentaire-fotograaf Rein Kooyman presenteert op 21 februari zijn tweede solo-expositie: RESTRUCTURE. Kooyman die bij het grote publiek vooral bekend is geworden door zijn portretfotografie en samenwerkingen met artiesten als DJ Hardwell, laat met RESTRUCTURE een meer introspectieve kant van zijn werk(proces) zien.

De expositie, die gratis te bezoeken is bij Indebt Studio in Amsterdam Oost, staat geheel in het teken van de inspiratie die de fotograaf in de natuur vindt. Hiervoor reisde de fotograaf naar vijf verschillende landen: IJsland, Portugal (De Azoren), Schotland, Frankrijk en Noorwegen. Bijzonder: Kooyman heeft elementen uit de natuur vergaard van de locaties waar de beelden zijn geschoten. Deze mogen worden aangeraakt, zodat de bezoeker ‘letterlijk’ met de natuur in aanraking komt.

“Ik ga graag terug naar de natuur om nieuwe creatieve doelen te stellen. Het idee voor de show is geboren uit de behoefte aan stilte en sereniteit die ik in de natuur vind,” aldus Kooyman.

Moment van bezinning
De beelden zijn gemaakt in de landelijke omgeving van vijf verschillende landen. Doordat er materiaal is vergaard van het landschap waar het beeld is geschoten, ontstaat een meer dan tweedimensionaal beeld.

Organische structuren, textuur, kleur en kalmte spelen een centrale rol in de expositie. Rein Kooyman creëert hierdoor een tastbare ervaring die het toelaat om te ontsnappen aan het vluchtige bestaan van het dagelijkse stadsleven en die de bezoeker onderdompelt in de rust van de natuur.

De expositie is van 21 t/m 28 februari gratis te bezoeken van bij Indebt Studio in Amsterdam.



Share |

Gerelateerde artikelen