Interview: Michel Behre over Walk The Line

19 april 2012, 16:55 | Jeroen

In aanloop naar alweer de derde editie van het Walk The Line Festival in Den Haag stelde ZUBB Michel Behre, de organisator van het festival, een aantal vragen over o.a. de programmering en wat het festival dit jaar zo bijzonder maakt.

Derde editie WTL! Ben je tevreden over de programmering tot nu toe?
Kwalitatief ben ik zeker tevreden. Dit jaar staan er weer veel veelbelovende internationale acts net als de vorige edities Verder ben ik altijd op zoek naar meer afwisseling in het programma. Dat is deze editie vrij goed gelukt denk ik. Met name is hiphop een stuk sterker vertegenwoordigd, met bands als Dominique Young Unique, Foreign Beggars en Doomtree, maar liefhebbers van andere genres zullen ook weer genoeg te kiezen hebben.

Hoe is het programma tot stand gekomen?
Het idee is om opkomende internationale alternatieve bandjes te programmeren. Bandjes die potentie hebben om komend jaar door te groeien naar grotere festivals. Het gaat om indie bands, dus alternatieve popmuziek. Het zijn vrijwel allemaal jonge bandjes die internationaal aan de weg timmeren.

Wat zijn de belangrijkste headliners van dit jaar?
Dat zijn Bombay Bicycle Club, Moss en Foreign Beggars. Als afsluiter in het nachtprogramma komt Zombie Nation met een nieuwe spectaculaire liveshow.

Welke bands moeten we als bezoeker in de gaten gaan houden?
Willy Moon! Check zijn geweldige filmpjes op youtube”:http://www.youtube.com/watch?v=uVnJhf_L3f0. Verder is Vadoinmessico een mooie band. Verder vind ik persoonlijk Dominique Young Unique, Com Truise en Pond aanraders. Vergeet trouwens ook niet Doomtree te kijken in de Grote Zaal van het Paard zaterdag. Een hiphop crew uit Minneapolis met knallende liveshow!

Welke band had je nog graag willen hebben, maar is niet gelukt?
Ik had Nobody Beats the Drum graag in het nachtprogramma gehad, maar die staan al in het Paard op Life I Live, maar gelukkig kan ik ze dus wel zien in Den Haag.

Zou je kunnen stellen dat Walk The Line één van de belangrijkste festivals van Den Haag is geworden?
Het festival heeft zeker potentie om tot een belangrijk festival uit te groeien in Den Haag, maar ook nationaal. Daar is nog wel een aantal jaar voor nodig om tot volle wasdom te komen. We proberen het elk jaar een klein beetje groter aan te pakken. Niet alleen in het betaalde avondprogramma, maar ook de dagprogramma’s worden uitgebreid zodat het echt een happening wordt waarvoor mensen een weekend naar Den Haag komen met een echte festivalsfeer.

Welk Nederlands en welk internationale festival zijn voor jou voorbeelden?
Het avondprogramma van Eurosonic is een voorbeeld in Nederland en het Reeperbahn festival in Hamburg doet het heel goed.

Is het festival gegroeid qua naamsbekendheid afgelopen jaar?
Ja absoluut, heel veel bands willen spelen op het festival, feedback is heel positief en er is steeds meer persaandacht.

Kan het publiek naast een goede programmering nog meer verwachten op Walk The Line?
We hebben hele gezellige dagprogramma’s op de Grote Markt en zaterdag in de Nutstuin met hooibalen, BBQ en koude drankjes. Donderdag zijn er een aantal gratis toegankelijke previews. My Best Fiend op de Grote Markt en check echt Treetop Flyers en de Australische buzzband DZ Deathrays in de 330live vanaf 21.30 op 10 mei. Er is 7,50 entree die avond, maar als je mailt naar info@walkthelinefestival zetten we je op de gastenlijst.

Fotografie: Sebastian J MartinShare |

Gerelateerde artikelen