Tip: Ian Clement @ SuperMarkt

17 mei 2013, 08:48 | Jeroen

Zaterdag 18 mei staat de Belgische Ian Clement in de SuperMarkt in Den Haag. Clement bracht met zijn band Wallace Vanborn al twee ijzersterke rockalbums uit, maar bracht heel recent ook nog eens eerste solo album uit. Toegang is gratis!

De albums die zijn verschenen van Wallace Vanborn, waarop Clement zang en gitaar voor zijn rekening neemt, zijn stevig, compromisloos en voor liefhebbers van bands als Queens of the Stone Age en Led Zeppelin een absolute aanrader. Met Drawing Daggers, Clement’s solo album, bewandelt hij bredere muzikale paden. Zijn rock achtergrond nooit verloochenend.

Drawing Daggers is een erg dynamisch en gevarieerd album geworden. Zo is opener The Explorer een vuige rockplaat, zoals we die wel kennen van Wallace Vanborn. Daarna is het een verrassingsdoos van gesorteerde bonbons, een ode aan een groot scala van muzikale inspiraties. Zo kent (onderstaande) Little Knifes een gelaagde rustige opbouw, wisselend tussen ingetogen gitaarpartijen en stevige drums, die een beetje doet denken aan Little Black Submarines van The Black Keys. Een nummer als Interview (ook hieronder te beluisteren) heeft een sferische, dromerige start die prima een reclame met zachte kleurtonen zou kunnen begeleiden, voorzien van violen en koortje. In het daaropvolgende A Boy And A Man voert wederom het jaren ’70 rockgeluid van helden als Led Zep en Deep Purple de boventoon. Ondanks de enorme diversiteit heeft Clememt er ogenschijnlijk geen enkele moeite mee gehad dit tot een samenhangend geheel te smeden.

De optredens die ik van Wallace Vanborn heb gezien waren bijzonder overtuigend en explosief. Met dit sterke solo debuutalbum op zak zal Clement ongetwijfeld een wervelend optreden neer gaan zetten. GA DIT ZIEN ALLEN!!

Waar? SuperMarkt | Den Haag
Voorprogramma? Young Rival
Zaal open? 20:30
Aanvang? 21:00

Little Knifes

Interview



Share |

Gerelateerde artikelen