De Singles - Week 4

20 januari 2014, 23:09 | Jeroen

Net als de editie van vorige week, verschijnt de Singles column ook deze week nog nét op de maandag. Daar willen we absoluut geen gewoonte van maken, maar soms is het helaas even niet anders. Gelukkig is de pleister op de wond weer een openbaring aan heerlijke, gloednieuwe muziek. Met artiesten uit binnen- én buitenland! Nederland wordt gerepresenteerd door Blaudzun en de nieuwe ontdekking Eveline Vroonland, Engeland door the Rifles, Moderat neemt de honneurs waar voor Duitsland en de grootste ontdekking van de week komt uit IJsland en luistert naar de naam Ásgeir.

Ásgeir: King and Cross

Mijn ontdekking van de week is de IJslandse Ásgeir, die afgelopen woensdag op Eurosonic een EBBA Award in ontvangst mocht nemen. De oplettende lezer heeft vorig jaar al kennis met hem mogen maken, toen Renée zijn Internationale debuutsingle Going Home al in de Singles column behandelde. De 21-jarige Ásgeir heeft zijn complete debuutalbum Dýrð Í Dauðaþögn, welke in 2012 verscheen, vertaald in het Engels en deze verschijnt einde deze maand in de vorm van In The Silence. Samen met de debuutsingle en Torrent is King And Cross één van de drie singles. Stuk voor stuk pareltjes. Met name deze. Genieten!

Eveline Vroonland: Save and Sound

Van het ene debuut, naar het andere debuut. Begin deze maand verscheen de debuut EP The Jump van de Nederlandse singer-songwriter Eveline Vroonland. Ondanks dat ze zelf niet officieel een single heeft gekozen, wordt Save And Sound sinds deze week regelmatig opgepakt door de verschillende (internet)radiostations. Dan kunnen we bij ZUBB natuurlijk niet achterblijven, want Vroonland zou wel eens één van de beloftes van 2014 kunnen zijn.

The Rifles: Heebie Jeebies

Van het Noord-Londense The Rifles is vandaag alweer het vierde album None the Wiser, de opvolger van het weinig boeiende Freedom Run uit 2011, verschenen. De band is weer in de originele bezetting bij elkaar gekomen en dat resulteert hopelijk in een fijne plaat. Het debuut No Love Lost uit 2006 was namelijk een prima indie plaat en diens opvolger Great Escape mocht er ook wezen. Ze kunnen het dus wel degelijk! De terugkomst van Grant Marsh en Rob Pyne zou dit wel eens kunnen bewerkstelligen. De comeback single Heebie Jeebies is in ieder geval weer ouderwets-2-minuten-knalen-werk!

Moderat: Last Time

Het Berlijnse Moderat, een samenwerking tussen Apparat en het duo Modeselektor, bestaat al sinds 2002 en heeft in die periode slechts twee albums uitgebracht. In 2009 verscheen het gelijknamige debuutalbum Moderat, in 2013 gevolgd door II. Van die laatste plaat is nu Last Time als nieuwe single verschenen. Het liedje was in het verleden enkel verkrijgbaar op de deluxe versie van de plaat, maar nu dus ook los op single. “It was always meant to be the third single release” Gelukkig maar, want voor de vinyl freaks onder ons kan hier een 2 × 7 inch vinyl single set besteld worden.

Blaudzun: Promises Of No Man’s Land

Johannes Sigmond, oftewel Blaudzun, kondigt begin december zijn vierde album en een clubtour aan. Bij deze aankondiging doet hij een korte teaser, die onze nieuwsgierigheid alleen maar deed toenemen. Gelukkig is er nu een compleet nieuw nummer te beluisteren in de vorm van de nieuwe single Promises Of No Man’s Land. Wederom een heerlijk nummer uit de pen van Blaudzun, die hiermee nogmaals bevestigt dat de ontvangen Edison in 2013 voor Beste Zanger meer dan terecht was. Het nieuwe gelijknamige album Promises Of No Man’s Land komt 7 maart uit en de clubtour begint 28 februari in Vera in Groningen. Gaat dat zien én beluisteren!



Share |

Gerelateerde artikelen