De Singles - Week 9

24 februari 2014, 20:42 | Jeroen

S O H N: Artific

Een Oostenrijkse artiest kom je niet zoveel tegen in deze rubriek, maar voor S O H N maken we graag een uitzondering. Deze jonge producer uit Wenen woont tegenwoordig in Londen en de invloed van deze stad is duidelijk te horen in zijn muziek. S O H N lijkt op genregenoten James Blake en East India Youth: een eenzame blanke man die zelf alle (elektronische) knoppen bedient. Laat je verrassen door Artific wat een opbeurend popliedje is met een heerlijk dwingend basloopje.

Katy B.: I Like You

Officieel is I Like You nog geen single, maar I Like You van het laatste album van Katy B. heeft maar een bestemming en dat is de hitparade. Daarnaast zal I Like You het ook prima op de dansvloeren doen. De track is geproduceerd door George Fitzgerald, een van de upcoming producers/dj’s van dit moment. Het nummer staat op Katy’s laatste album, Little Red, die de nummer 1 positie in Engeland bereikte.

The Sore Losers: Working Overtime

Voor de luisteraars van Studio Brussels geen onbekende: The Sore Losers. Runner up in de befaamde Humo Rockrally (een talentenjacht onder alternatieve Belgische bands) in 2010. Deze tweede plek bezorgde de band een kickstart. Working Overtime is de tweede single van het album Roslyn wat 13 februari via Excelsior uit verscheen. Een uptempo rocknummer wat lekker fris klinkt. Je zou er spontaan van gaan overwerken.

Wild Beasts: Sweet Spot

Op hun vierde album Present Tense brengt het Britse Wild Beasts een meer elektronisch geluid. Dit hoor je ook terug in Sweet Spot, de tweede single van het album. Het nummer klinkt als de titel: sweet. Een lekker popnummer en een mooi voorproefje van het prima nieuwe album.

Lady Linn: The Beat

In thuisland België is Lady Linn samen met haar band Her Magnificent Seven al langere tijd een begrip. The Beat is haar nieuwste single die al in diverse hitlijsten in haar thuisland staat genoteerd. The Beat klinkt een stuk elektronischer dan haar voorgaande werk, dat meer neigde naar jazz. De ontzettend catchy en funky baslijn van The Beat blijft gegarandeerd nog enkele dagen in je hoofd zitten. We hebben je gewaarschuwd!

The Beat is officieel nog niet uit in Nederland. Vandaar onderstaande teaser.

De Naunce feat. Aafke Romeijn – Lange Weg Naar Huis

Afgelopen jaar brachten rapper/schrijver Marco Martens en producer Royal with Cheese met hun project De Nuance de LP ‘Tweede Viool/Derde Bedrijf’ uit. Lange Weg Naar Huis is derde en laatste videoclip van het album. Het nummer ‘Lange weg naar huis’ is een samenwerking met ‘spinvismeisje’ Aafke Romeijn, die op dit nummer haar rapdebuut maakt. Het nummer is een ode aan de nacht, waarin Martens en Romeijn sfeervol de nachtelijke escapades bezingen. De beats zijn strak en duister. Zeer de moeite waard om even te checken.



Share |

Gerelateerde artikelen