ZUBB BuZz: Reveller

23 maart 2014, 19:08 | Jeroen

Achter de band zitten zanger Sven Sterk en gitarist Ramon de Wilde. De samen geschreven songs zijn filmisch, boeiend en krachtig. Het markante stemgeluid van Sven gekoppeld aan het spannende gitaarspel van Ramon geven de songs een geheel eigen identiteit. De gelaagde producties bevatten een geraffineerde mix van akoestische en elektronische elementen. De muziek van Reveller is geïnspireerd door artiesten als David Bowie, Gerry Rafferty en Editors, maar bovenal heeft de band een sterk eigen geluid.

Ken Stringfellow

In de zomer van 2012 introduceerde JB Meijers de band aan producer Ken Stringfellow (The Posies, Snow Patrol, Big Star, R.E.M.) en het was een directe match. De samenwerking met Stringfellow heeft ervoor gezorgd dat Reveller in korte tijd een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. De samenwerking leverde het album Cold Engine Start op, afgelopen 1 februari gepresenteerd werd in Paradiso. Stringfellow inspirerende de band tot nieuwe creatieve hoogtepunten: ‘Reveller’s album has a many rich textures, from clean, energetic pop with a kind of Franz Ferdinand funk to it, to trippy ballads and dark musings.’ Hij was vooral te spreken over het nummer Seeking up the Danger : ‘It’s a warm, minimalist vibe, like the good parts of early Coldplay played back by the Cowboy Junkies.’

Voor een aantal songs werd gezocht naar een ietwat hees vintage stemgeluid en gevonden werd de Amerikaanse zangeres Dayna Kurtz. Haar backing vocals zijn een waardevolle bijdrage aan het album. Het werden in ieder geval ‘beautiful tunes’ volgens Kurtz.

De laatste single Pulse hebben we vorig jaar besproken in onze rubriek De Singles en is speciaal gemaakt voor War Child gemaakt. Live zien? De band doet in maart/april een aantal instores waar je gratis naar toe kan.

Live

29 Maart – North End, Haarlem
4 april – Praamstra, Deventer
5 april – Sounds, Haarlem
10 april – Concerto, Amsterdam
12 april – Plato, Leiden
19 april – Plato, Groningen (Record Store Day)Share |

Gerelateerde artikelen