De Singles - Week 20

12 mei 2014, 16:52 | Jeroen

St. Vincent: Prince Johnny

De Amerikaanse excentrieke singer-songwriter en multi-instrumentalist St. Vincent (in het dagelijks leven heet ze Annie Clark) is met een flinke opmars bezig in land. Zo was ze vorige week te gast bij 3voor12 Radio en Giel@3FM en staat ze later dit jaar op Le Guess Who en Lowlands festival. Haar vijfde plaat en titelloze album uit februari is erg goed ontvangen en bevat een aantal pareltjes waarvan het nummer Prince Johnny er een van is. Het is de derde single van het album en gaat over een zelfdestructieve vriend. ‘We Are All Sons Of Someone’ zingt La Vincent in een van de spaarzame ballads die haar oeuvre kent. De stap naar de hitparade lijkt met dit wonderschone nummer een kwestie van tijd.

Basement Jaxx: Unicorn

Het befaamde Britse danceduo is terug. Bijna 20 jaar na hun debuutsingle Samba Magic is hier dan Unicorn, dat een echte clubtrack is geworden. De gebruikelijke chaos in de nummers van Basement Jaxx hebben plaatsgemaakt voor een hele ‘cleane’ productie. Unicorn is een voorbode voor een nieuw album dat nog deze zomer uitkomt. Ook gaat het duo deze zomer op tour, waarbij ze verschillende festivals aandoen.

Courtney Barnett: Anonymous Club

Van een hele andere orde is de bijdrage van de Australische singer-songwriter Courtney Barnett. Anonymous Club draait om een aanstekelijk melodielijntje dat de basis vormt voor het hele nummer. Naarmate Anonymous Club vordert komen er meer lagen bij en wordt het nummer daarmee steeds interessanter. Courtney Barnett is voor velen nog onbekend, maar dat zal na het beluisteren van Anonymous Club snel veranderen. Een wonderschoon nummer.

Wilkinson Feat. Tom Cane: Half Light

Een typische drum&bass knaller met typische drum&bass vocalen van Tom Cane met een typische Britse videoclip. De clip gaat over een jongen die eigenlijk geen zin heeft om de stad in te gaan, toch gaat en een meisje ontmoet en heeft daarna de avond van zijn leven. Een typisch lekker nummer met een typische climax. Waarom dan deze bijdrage? Nou, wij zijn af en toe ook best ‘typisch’.

Den Dubieus: Beschadigd Waar

Op ZUBB besteden we al eerder aandacht aan de uit de Zaanstreek afkomstige rapper Den Dubieus. Zijn nieuwste single Beschadigd Waar is een voorproefje op het album Helse Harlekijn dat later dit jaar verschijnt. In zijn teksten zegt Den Dubieus waar het op staat en dat is in Beschadigd Waar niet anders. De tekst gaat over depressiviteit waar Den Dubieus een realistische en vooral humoristische kijk op heeft. De beats zijn geproduceerd door BorgoeBeats, (bekend van zijn werk voor Raymzter) die zorgt voor een prima muzikale omlijsting.



Share |

Gerelateerde artikelen