De Singles - Week 24

9 juni 2014, 09:46 | Jeroen

Netsky Feat. Beth Ditto: Running Low

De meest bijzondere samenwerking van deze week komt van de Belgische drum&bass dj/producer Netsky en de zangeres Beth Ditto van de Amerikaanse band Gossip. Netsky draaide het nummer afgelopen maanden al een aantal keer in zijn dj-sets. Geen intelligent hoogstandje, maar Running Low bevat genoeg climaxen en hysterische zang van Ditto om de dansvloer in vuur en vlam te zetten.

Half Moon Run: Call Me In The Afternoon

De Canadese band Half Moon Run ken je waarschijnlijk van het bescheiden maar oh zo prachtige hitje Full Circle uit 2013. Opvolger Call Me In The Afternoon tapt uit hetzelfde folkvaatje, maar is wel een stuk energieker. Met deze twee prachtige singles van het in 2012 verschenen album Dark Eyes op zak trekken deze indierockers op 27 juni naar het het Down The Rabbit festival.

The Sore Losers: Don’t Know Nothing

Niet de eerste keer dat deze zuiderburen voorkomen in De Singles. Working Overtime was in februari van dit jaar de tweede single van hun laatste album Roslyn. De geweldige clip bij Don’t Know Nothing is geregisseerd door Toon Aerts die zich liet inspireren door de ’68 Comeback Special van Elvis Presley en het legendarische optreden van The Beatles bij Ed Sullivan vier jaar eerder. Don’t Know Nothing is een fijn rocknummer dat één van de beste breaks van 2014 bevat. Wil je The Sore Losers live bewonderen? Dat kan 6 juli tijdens het Metropolis festival in Rotterdam.

Francesco Rossi Ft. Ozark Henry: Godspeed You

Het gebeurt niet vaak dat er een nummer dat zeven jaar oud is in De Singles voorkomt. Ozark Henry doet het deze week met Godspeed You. De Italiaanse producer Francesco Rossi nam het nummer onder handen en zijn bewerking werd uiteindelijk een relaxte track die direct doet denken aan dat witte eiland in de Middellandse Zee: Ibiza. Godspeed You wordt wereldwijd uitgebracht en is gedoemd om een zomerhit te worden.

Caribou: Can’t Do Without You

Fans van Caribou hebben 4 jaar moeten wachten op nieuw materiaal. Het vorige album Swim is alweer vier jaar oud. Daniel Snaith, de man achter Caribou, bedacht zich dat het tijd werd voor een nieuwe single en een nieuw album. Opvolger Our Love komt in oktober en het eerste wapenfeit van dat album is Can’t Do Without You. Ook dit nummer zal het prima doen op Ibiza, met zijn rustige opbouw en disco invloeden. Mocht je Caribou live willen zien deze zomer dan kan dat op Best Kept Secret festival en Pitch .

Vic Mensa: Down On My Luck

De Amerikaanse rapper Vic Mensa maakte deel uit van het rapperscollectief Save Money waar onder andere ook Chance The Rapper lid van was. Down On My Luck is de eerste single van zijn debuutalbum Street Lights. Hij mixt op dit album deephouse met hiphop en daar is Down On My Luck een prima voorbeeld van. Een ongelofelijke clubtrack die maar weinig aan hiphop doet denken. Essentieel voer voor de dansvloer.



Share |

Gerelateerde artikelen