Bells Of Youth naar Sziget + nieuwe single

1 juli 2014, 17:14 | Jeroen

De band Bells of Youth mag op 17 augustus een optreden verzorgen op het Hongaarse Sziget Festival. De dames zijn de winnaars van de 3FM Serious Talent Sziget Contest.

Sziget trekt jaarlijks zo’n 400.000 muziekliefhebbers, die samen op een eiland in de Donau, in het hart van Boedapest, samenkomen om te feesten. Het festival vindt plaats van 11 tot en met 18 augustus. Namen die eerder bevestigd zijn o.a. Queens Of The Stone Age, The Prodigy, Oukast, Jake Bugg en Stromae. En dus Bells Of Youth!

Wij zagen deze band voor het eerst in maart optreden in het Paard en daarvoor tipte we de formatie al eens in de ZUBB BuZz. Een citaat: De liedjes zijn een combinatie van lentebloesem, pas geboren lammetjes en iets waarvan je spontaan zin in whisky en sigaretten krijgt.

Inmiddels is er een tweede Bells Of Youth single uit, genaamd “Shoot”, dit is de opvolger van “She Said / He Said” waarmee de band Radio 2 talent, 3FM Serious Talent werden en op diverse radiostations belande. In maart was de band al te zien op Paaspop en staan ze deze zomer op menig Nederlands festival, waaronder deze zaterdag op Festival de Beschaving.

Bells of Youth Live:

5 juli – Festival De Beschaving, Utrecht
5 juli – HobNob, Almelo
6 juli – Pagepop, Stadskanaal
17 juli – Valkhof Festival, Nijmegen
19 juli – Wes Summer Breeze, Wessem
20 juli – Zondag in het Park, Zoetermeer
26 juli – Edelwise Festival, Amsterdam
27 juli – Zwarte Cross, Lichtenvoorde
9 augustus – Waterpop, Wateringen
17 augustus – Sziget, Boedapest (Hongarije)
30 augustus – Stoppelhaene, RaalteShare |

Gerelateerde artikelen