Interview: CC Grand 'Op een dag had ik een heleboel sterke liedjes'

16 juli 2014, 18:30 | Jeroen

De Vlaardingse band CC Grand is klaar voor het “echte” werk. Het winnen van de Grote Prijs van Ridderkerk was een stap in de goede richting. Tijd dus voor een nadere kennismaking met CC Grand. De band bestaat uit Corvin Silvester Keurhorst (zang/elektrische gitaar), Rutger van Houwelingen (akoestische gitaar), Stefan Bakker (drums) en Remus Aussen (basgitaar). De band speelt een mix van pop/soul/rock met americana invloeden.

Op beroepsmuzikant Remus na hebben de heren allemaal nog een baan naast het muziek maken. “We willen wel heel graag beroepsmuzikant worden maar of het haalbaar is, dat is de vraag. Belangrijker is dat de band goede en geïnspireerde muziek blijft maken, het plezier erin houdt en af en toe eens een mooi album aflevert.”, aldus Corvin.

Liedjes

De platen worden geschreven door zanger Corvin: “Ik ben een singer/songwriter. Ik schrijf liedjes. Op een dag had ik een aantal hele sterke liedjes waarvan ik wist dat ze bij elkaar hoorden. Ik bleef schrijven en eigenlijk ontstond daar de basis voor CC Grand. Ik ben daarop als eerste op zoek gegaan naar een drummer en daarna zijn we als duo op zoek gegaan naar de juiste line-up voor deze band. Ik realiseer me dat ik veel geluk hem met zulke goede muzikanten in een band te mogen zitten, ze inspireren me en zorgen ervoor dat ik beter mijn best ga doen op mijn gitaar. “

Inspiratie voor wat betreft het schrijven van liedjes is echter een ander verhaal vertelt Corvin: “Inspiratie is niet te grijpen, is vluchtig en heeft een slechte timing. Toch komt het nog steeds vanzelf. Afdwingen kan, bijvoorbeeld als ik op een toffe vintage versterker speel, dan ga ik andere dingen spelen en daar kan wat uit voort komen. Ik luister zelf ook vaak naar oudere muziek en ook dat kan mij in de juiste stemming brengen. “

Met de Grote Prijs van Ridderkerk op zak gaat de band op zoek naar een nieuwe uitdaging, deze werd gevonden in de Grote Prijs van Nederland, verteld Corvin. “De Grote Prijs van Ridderkerk was een mooie overwinning, maar we zijn gretig en gaan door. Op dit moment hebben we stemmen nodig voor de Grote Prijs van Nederland! De Grote Prijs van Nederland en spelen op Rotterdam Unlimited stonden op ons verlanglijstje en daar staan we dan ook deze zondag (20 juli 2014). We spelen om 14:00 uur op de Coolsingel, zoek die grote gele schoolbus….daar staan we bovenop!”

Echte muziek

“We nodigen iedereen graag uit om ons eens live te zien spelen dan kunnen mensen zien wat we kunnen, onze liedjes zijn echt. Er zit geen fictief materiaal bij, wat ik zing voel ik ook zo en over elke noot is met zorg nagedacht. Hou je van echte muziek, dan moet je gewoon lekker komen kijken en luisteren! Voor de liefhebbers van John Mayer, Ray Lamontagne, The Common Linnets, Fleetwood Mac etc. etc. gewoon komen kijken!”



Share |

Gerelateerde artikelen