De Singles - Week 46

10 november 2014, 08:37 | Jeroen

Beatrice Eli: Trust Issues

De Zweedse zangeres Beatrice Eli maakt indie R&B en Trust Issues is daar geen uitzondering op. Dit geweldig pakkende liedje laat duidelijk horen door welke artiesten Eli geïnspireerd is: Beatrice noemt namelijk Nina Simone en Ella Fitzgerald als haar inspiratiebronnen. Haar eigen werk houdt het midden tussen de muziek van wijle Amy Winehouse, Robyn en Oh Land. Trust Issues klinkt geweldig, al is het alleen maar door de betoverende stem van Beatrice.

Baauer Feat. Aluna George & Rae Sremmund: One Touch

Baauer kennen we natuurlijk van de Harlem Shake, het nummer dat viraal ging vanwege de Youtube filmpjes met de hilarische dansbewegingen. Maar de talentvolle Amerikaanse bassproducer kan veel meer dan Harlem Shake doet vermoeden. Op One Touch werkt hij samen met het al even talentvolle Britse duo Aluna George en de Amerikaanse rappers van Rae Sremmund. One Touch is het beste werk wat Baauer tot nu toe heeft uitgebracht: spannend, uitdagend en catchy. Baauer gaat gelukkig verder met waar hij voor het onverwachte succes van Harlem Shake mee was begonnen, namelijk met het uitbrengen van toffe singles.

Jack Garratt: Worry

De single Worry van deze bebaarde jonge singer-songwriter uit Engeland is de afgelopen weken al gepusht door o.a. dj Roosmarijn van 3voor12. In thuisland Engeland wordt Garratt overigens al langer gesteund door BBC Radio. Niet geheel onterecht want, Worry is één van de beste popliedjes van het afgelopen jaar. Het nummer wordt gekenmerkt door het fijne stemgeluid van Garratt, dat te vergelijken is met dat van Sam Smith en James Blake. Indiepop met een elektronisch randje, een fijne combinatie. Eentje voor de jaarlijstjes.

José González – This Is The Way We Walk On The Moon

Ook uit Zweden komt singer-songwriter José González. Al wat actiever op muzikaal vlak dan Eli, maar muzikaal minstens net zo interessant. Gonzalez heeft Argentijnse ouders, dat verklaart de exotische naam. Zijn muziek is ook exotisch te noemen, dat alleen al komt door zijn warme en karakteristieke stemgeluid. González kreeg voornamelijk bekendheid door zijn akoestische versie van The Knife’s Heartbeat en zijn samenwerkingen met onder andere Zero 7. This Is The Way We Walk On The Moon is het nieuwste pareltje van González. Rijkelijk geproduceerd met trompetten en exotisch aandoende drumpartijen. Geen materiaal voor de hitlijsten, maar wel een fijne plaat om heerlijk bij weg te dromen.

Mintzkov: Arena

De nieuwste single Arena van de Belgen Mintzkov is één van de moeilijkste nummers van hun laatste plaat Sky Hits Ground. Moeilijk, omdat Arena een relatief onwennig verloop kent. Het nummer begint onrustig met onstuimige beat, offbeat drumpartijen, maar evolueert verder tot een prima puntig popliedje, zoals Arena werd omschreven in onze recensie van Sky Hits Ground eerder dit jaar. Het krachtige basspel van bassiste Lorquet en het chaotische einde maken Arena tot een liedje dat je pas na enkele draaibeurten echt pakt. Maar gun jezelf die tijd, want Arena is zeer zeker de moeite waard.



Share |

Gerelateerde artikelen