De Singles - Week 1

29 december 2014, 08:26 | Jeroen

St. Vincent: Birth In Reverse

De eerste te behandelen single in de eerste Singles column van/voor 2015 is een oudje. Onlangs bracht St. Vincent namelijk een videoclip uit bij Birth In Reverse van het gelijknamige album St. Vincent, dat in februari 2014 het levenslicht zag. Als voorproefje werd in december 2013 Birth In Reverse als gratis download weggegeven. Omdat dit liedje toch echt één van de beste liedjes van de plaat is, is Birth In Reverse alsnog voorzien van een officiële videorelease. En de clip is zoals we van Annie Clark gewend zijn: een beetje vreemd, maar wel (erg) lekker.

Marilyn Manson: Deep Six

16 januari 2015 komt het negende studioalbum The Pale Emperor van Marilyn Manson uit. In oktober verscheen de single Third Day Of A Seven Day Binge al online en nu is daar een nieuwe singlerelease in de vorm van Deep Six, inclusief een videoclip. Feitelijke is het een dubbele A-kant single, want beide tracks verschenen afgelopen week op een ouderwetse cd single in Amerika. Het geluid van Manson is een beetje gewijzigd ten opzichte van het voorgaande werk. Het is minder elektronisch en meer stoner/blues rock. Een positieve ontwikkeling dus. Hopelijk laat de volledige plaat eenzelfde geluid horen.

Cheatahs: Controller

Van de in Londen gestationeerde band Cheatahs verscheen vorige jaar de gelijknamige debuutplaat, die goed tot zeer goed werd ontvangen. Blijkbaar gaf dat de band genoeg inspiratie, want binnenkort verschijnt alweer de Sunne EP van de band met vier gloednieuwe nummers en één remix. Controller is als voorloper alvast op single uitgebracht. Ook Cheatahs laat een nieuw geluid horen. Het is wat minder noisy en aanzienlijk meer mellow.

Thom Yorke: Youwouldn’tlikemewhenI’mangry

Radiohead-frontman Thom Yorke bracht eind september als donderslag bij heldere hemel zijn tweede album Tomorrow’s Modern Boxes via Bit Torrent uit. Op de plaat stonden 8 nieuwe liedjes, waarvan openingsnummer A Brain In A Bottle de officiële single werd. Op Tweede Kerstdag is het album via Bandcamp op mp3 en FLAC verschenen en telt het ineens 9 liedjes. Youwouldn’tlikemewhenI’mangry is als extra toegevoegd om de release wat extra cachet te geven. Het is zoals we van Yorke gewend zijn: dromerig en een beetje ingewikkeld.

N.E.R.D.: Squeeze Me

Na de release van het vierde album Nothing, ruim vier jaar geleden, werd het erg stil rond N.E.R.D, de band van Pharrell Williams, Chad Hugo en Shay Haley. Nu is daar echter ineens de track Squeeze Me, die op de soundtrack van de in februari 2015 te verschijnen nieuwe (teken)film Spongebob Squarepants Movie staat. Op een videoclip is het nog even wachten, maar de track beluisteren kan alvast. Het is geen Lapdance of Rockstar, maar pakkend is Squeeze Me wel!Share |

Gerelateerde artikelen