De Singles - Week 17

20 april 2015, 09:59 | Jeroen

Courtney Barnett: Kim’s Caravan

Het eind vorige maand verschenen debuutalbum van de Australische indie rockende singer-songwriter Courtney Barnett gaat nu al op voor de meest briljante albumtitel van het jaar: Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit. Het geeft de nonchalance aan die in haar muziek terug te horen is. In de goede zin van het woord, want het is werkelijk een geweldig album, waarvan de single Pedestrain at Best al een aardige radiohit is geworden. Afgelopen zaterdag kwam exclusief voor Record Store Day een 12 inch vinyl single uit van Kim’s Caravan, het langste nummer van de cd en protest tegen de consumptiemaatschappij. Goed liedje, mooi verhaal en dito clip.

Tame Impala: Cause I’m A Man

In de Singles editie van week 12 troffen we reeds nieuw werk aan van Kevin Parker’s band Tame Impala. Let It Happen is het eerste muzikale voorproefje dat we te horen hebben gekregen van het later te verschijnen derde album van de band, Currents. Onlangs verscheen er alweer een nieuwe single van die plaat: Cause I’m A Man. Totaal anders dan de eerste single, maar wederom beregoed. De gitaren worden steeds meer ingeruild voor elektronische instrumenten, maar dat is in het geval van Tame Impala not a bad thing. Komende zomer staat de band op Lowlands en hopelijk tegen het einde van het jaar in een zaaltje. Daar komen de heren immers het best tot zijn recht.

The Miseries: Misery

Na drie succesvolle soloalbums, met veelal prachtige, doch brave liedjes, vond Tim Knol uit Hoorn het wel eens tijd voor wat gitaargeweld in zijn leven. Hij richtte een nieuwe band op als side-project, The Miseries, waarmee hij begin april het gelijknamige debuutalbum The Miseries uitbracht. Deze garagerock formatie knalt in nog geen half uurtje 12 liedjes door heen. Het eerder uitgebrachte Skinflint was al ‘s avonds op de radio te horen en onlangs verscheen er een video bij de nieuwe single Misery. Het kon ook niet uitblijven natuurlijk: een band met de naam The Miseries die een liedje hebben met Misery. Komend weekend staat Tim Knol met zijn mannen op het Live I Life festival in de Haagse binnenstad. Rock ‘n’ Roll!

FFS: Johnny Delusional

FFS is een bijzondere samenwerking tussen het Schotse Franz Ferdinand (FF) en Sparks (S) uit Los Angeles. De gebroeders Ron Mael en Russell Mael van Sparks zijn al decennia lang bezig met het maken van verschillende soorten muziek en hebben al vele albums uitgebracht. Wat dat aangaat komt Franz Ferdinand net kijken, terwijl die band haar debuutalbum ook al ruim tien jaar geleden uitbracht. 9 juni aanstaande verschijnt het eerste album van FFS, toepasselijk genoemd FFS. Na Piss Off verschijnt met Johnny Delusional nu de officiële eerste single. Begin juli staat de formatie in de Melkweg in Amsterdam. Helaas is dit concert echter allang en breed uitverkocht. Gelukkig is FFS onlangs ook bevestigd voor Lowlands, dat nog niet is uitverkocht.

Editors: No Harm

Vorige week verscheen als donderslag bij heldere hemel ineens nieuw werk van Editors. Het liedje stond als hidden track op een verzamel EP van platenmaatschappij PIAS en na diens ontdekking vond deze al snel zijn weg op het wereld wijde web. Editors lijkt terug te grijpen naar het geluid van de derde plaat In This Light and On This Evening, waarvan Papillon een kneiter van een hit werd. Ergens komend jaar zou de vijfde plaat van de rockers uit Birmingham moeten verschijnen. We zijn benieuwd!



Share |

Gerelateerde artikelen