Motel Mozaïque 2015: Fotoverslag zaterdagmiddag

14 april 2015, 10:35 | Jeroen

Na het geweldige weer van de vrijdag is het zaterdag koud en regenachtig. Het Schouwburg plein is praktisch leeg wanneer ik arriveer. Gelukkig is het in de Kornuit al wel wat voller, warmer echter nauwelijks. Ik zoek een plekje op het podium zodat ik getuige kan zijn van de verschillende 3 voor 12 optredens deze middag.

Fyfe

Helemaal alleen op het podium met alleen een gitaar en toch zoveel kunnen uitdragen, dat is wat deze Britse zanger zonder probleem voor elkaar krijgt. Het publiek in de Kornuit is muisstil

The Cosmic Carnaval

Deze Rotterdamse band krijgt ondanks de kou toch het nodige publiek op de been en niet meer dan terecht. De band swingt, zingt dat het een lust is. Het podium had niet veel kleiner moeten zijn, nog maar net past de band, bestaande uit 8 personen, op het podium.



Villagers

Een ingetogen set is wat we voorgeschoteld krijgen. Met een gitaar en begeleidt door prachtig harpspel wordt het publiek in vervoering gebracht.


Will Butler

De Amerikaanse zanger Will Butler heeft een aangename stem om naar te luisteren en dat hij meer in zijn mars heeft dan “alleen” bandlid van Arcade Fire zijn, laat hij direct zien. Hij bespeelt keyboard en gitaar en wordt muzikaal begeleidt door twee charmante dames. Funky, punky pop is wat we te horen krijgen en de nummer werken aanstekelijk op het inmiddels ruimschoots aanwezige publiek. Later op de avond geeft hij voor een volle tent nog eens een weergaloos optreden.




The Indien

Terwijl de Haagse formatie op de Plaza Mozaïque speelt, slaat het weer volledig om. De regen valt nu gestaag naar beneden en het is kil geworden. Gelukkig is de muziek dansbaar genoeg om het publiek te boeien. “Lekker blijven dansen, dan blijven jullie warm”, spreekt zangeres Rianne Walther het publiek bemoedigend toe.


The Mysterons

Ondanks de jonge leeftijd van deze bandleden klinkt er een volwassen geluid. Back to the ’60’s en ’70 ‘s inclusief een Hammond orgel. Zangeres Josephine van Schaik heeft een prachtige stem die perfect mixt met de muziek.

De Likt

Zodra De Likt begint met optreden breekt ook de zon weer door, toeval?!? Het zal wel altijd een raadsel blijven. Echter weer of geen weer, deze Rotterdamse band weet van elk optreden een feest te maken.

Lees hier verder voor het Motel Mozaïque 2015: Fotoverslag – zaterdagavond



Share |

Gerelateerde artikelen