De Singles - Week 20

11 mei 2015, 06:42 | Jeroen

Chemical Brothers Feat. Q-Tip: Go

Van het in juli te verschijnen achtste album Born In The Echoes van de chemische broeders Tom Rowlands en Ed Simons komt de eerste single Go, een samenwerking met de Amerikaanse rapper Q-Tip. Op het nieuwe album werkt het duo naast Q-Tip ook samen met St. Vincent, Cate Le Bon en Ali Love. Recentelijk verscheen er een andere single, Sometimes I Feel So Deserted. Dat nummer staat niet op het nieuwe album, maar is onderdeel van de Electronic Battleweapon reeks, een serie fijne zoethoudertjes die bedoelt zijn voor de dansvloer. Of Go dezelfde baanbrekende impact zal hebben als Galvanize, die eerdere samenwerking met Q-Tip uit 2006, valt te bezien, maar het nummer is catchy, heeft een fijne baslijn en klinkt helemaal anno nu. Een prima prestatie voor een duo dat al 20 jaar bestaat.

Disclosure: Bang That

Net als The Chemical Brothers is Disclosure ook een duo, maar in het geval van Disclosure zijn de twee wel degelijk broers. Ook Disclosure staat op het punt een nieuw album uit te brengen, als opvolger van het succesvolle Settle uit 2013. Single Bang That wordt al geruime tijd door de broers in hun dj-set verwerkt en zo voor de zomer vonden de heren het blijkbaar tijd om deze banger officieel uit te brengen. De vocalen op het nummer roepen ons op om to start twerking and getting freaky en dat is misschien ook wel het beste dat je erop kunt doen. Oordeel zelf!

Rudimental: Never Let You Go

Ook Never Let You Go van het Britse Rudimental is een voorproefje van een nieuw album waarvan de naam nog niet bekend is. Waar het collectief, bestaande uit Piers Agget, Kesi Dryden, Amir Amor en DJ Locksmith, eerder hits scoorde met artiesten als Jon Newman en Elle Eyre doet ze het op Never Let You Go helemaal alleen. Zo sterk als doorbraaksingle Feel The Love uit 2012, die de nummer 1 positie in thuisland behaalde, is Never Let You Go niet, maar het drum & bass cross-over geluid van de mannen uit Londen zal menig dansvloer en/of festivalweide in vuur en vlam zetten.

Her: Quite Like

Een baken van rust in bovenstaand elektronisch geweld is de debuutsingle van het Franse duo Her uit Rennes. De bandnaam suggereert al door welk onderwerp de heren ge├»nspireerd zijn. Ook Quite Like is een ode aan het vrouwelijke geslacht, getuige onder andere deze passage: “I quite like your hair / I quite like your eyes / I quite like your breasts when you undress”. Muzikaal kan je Her scharen tussen een rustige variant van Phoenix en een funky Daft Punk. Quite Like bevat heerlijke gitaarlijntjes en silky-smooth vocalen. Her is als een mooie vrouw waar je graag naar kijkt en geen genoeg van kan krijgen.

School is Cool: If So

Uit het niks werden we deze week verblijdt met een nieuwe single van het Belgische School Is Cool. Het verrassende ’80’s klinkende If So is niet afkomstig van het laatste album Nature Fear, dat nog maar een jaar geleden verscheen. If So tapt muzikaal gezien ook duidelijk uit een ander vaatje dan singles afkomstig van Nature Fear, zoals het donkere en meeslepende Black Dog Painting. If So is een opgewekt en vrolijk nummer met dito videoclip. Onbekend is nog of If So een voorbode is voor een nieuwe plaat, maar de nieuwe muzikale richting die de Gentenaren zijn ingeslagen vormt een prima voedingsbodem voor de toekomst.Share |

Gerelateerde artikelen