De Singles - Week 24

8 juni 2015, 20:28 | Jeroen

Wolf Alice: Bros

Vorig jaar verraste Wolf Alice ons al met de heerlijke single Moaning Lisa Smile en in 2013 stonden ze als op Best Kept Secret. Ze timmeren dus al een paar jaar aan de weg, maar een debuutalbum is er nog steeds niet. Maar dat gaat veranderen, want in het weekend van Best Kept Secret (waar Wolf Alice dit jaar wederom optreedt) verschijnt dan eindelijk de debuutplaat My Love Is Cool. Eén van de vele voorlopes is de nieuwe single Bros die in een nieuw jasje gestoken is. Of de originele versie beter is of deze nieuw, zijn de geleerden het nog niet helemaal over eens, maar dat ‘ie weer lekker is, is een feit.

Moke: Let It Burn

Als er één band de afgelopen week in het nieuws is geweest, is het wel Moke uit Amsterdam. De band raakte bij een brand zo’n beetje alles kwijt wat ze hadden: instrumenten, laptops, harde schijven en wat nog niet meer. Dat de nieuwe single Let It Burn heet, is dan ook meer dan een bizarre toevalligheid. In vergelijking met de eerste twee platen is Moke tegenwoordig een beetje passé, maar in deze moeilijke tijd kunnen ze wel een hart onder de riem gebruiken. Mede daarom staat Let It Burn in de Singles deze week. En ook omdat het liedje wel okay is natuurlijk. Maar in de buurt van hun debuutplaat Shoreland komen ze helaas niet meer..

Anouk: New Day

Liedjesschrijvers die gelukkig zijn leveren over het algemeen niet hun beste werk af. Mede daarom is Final Straw van Snow Patrol ook zo’n goed album en ging het daarna bergafwaarts met de band. Om maar een voorbeeld te noemen. Anouk bewijst het tegendeel, want plotseling is ze daar ineens met New Day. Een bijzonder vrolijk, leuk liedje, welke aanzienlijk lekkerder klinkt dan haar meest recente werk met verschillende DJ’s. In de clip, waarin ze zelf niet voorkomt, komt een pallet aan ex-vriendjes voorbij die een gezellig avond in het park hebben. Lekker nummertje met een heerlijk zomerse sfeer!

Fresku: Ik Wil

In het voorjaar van 2012 breekt Roy Reymound alias Fresku definitief door met zijn tweede album Maskerade, het album waar hij in datzelfde jaar een State Awards voor beste album voor wint. Een paar jaar laten en vele optredens verder is Fresku uit Eindhoven terug met nieuwe muziek. De single Ik Wil is een mooi liedje dat in schril contrast staat met het bekende werk van de rapper. Waar zijn samenwerking met Theo Maassen Hedde Druksop nog vol agressie en humor zit, is Ik Wil een bijzonder serieus liedje, waarin hij wordt bijgestaan door Shirma Rouse. De productie komt van Teemong en dat hoor je ook, want de sfeer is weer uiterst relaxt.

Anne Soldaat: The Island Man

De nieuwe plaat Talks Little, Kills Many van Anne Soldaat verscheen al een paar weken geleden, maar nu is daar dan ook eindelijk een videoclip bij de officiële single en tevens misschien wel beste liedje van de plaat the Island Man. Op dit liedje wordt hij bijgestaan dan niemand minder dan Barry Hay. Niet op zang, maar op dwarsfluit. Je hoort het kenmerkende dwarsfluitgeluid waar zoveel liedjes van Golden Earring mee verrijkt zijn. De rest van de plaat verdient ook een luisterbeurt, want Soldaat is één van de beste gitaristen van ons land en lijkt met de plaat beter te gaan zingen. Met Talks Little, Kills Many levert hij zijn beste werkt tot dusver af.



Share |

Gerelateerde artikelen