De Singles - Week 35

24 augustus 2015, 13:47 | Jeroen

Nothing But Thieves: Wake Up Call

Een naam die al enige tijd rond gaat als het gaat om veelbelovende bands is die van Nothing But Thieves. Deze Britse indierockband stond reeds in het voorprogramma van Arcade Fire en George Ezra en gooide in Nederland al hoge ogen op festivals als Paaspop en London Calling Outdoor. De vorige single, Itch kreeg al terecht redelijk veel aandacht van 3FM en 3voor12 en dat is waarschijnlijk de reden dat Wake Up Call een tweede kans krijgt. Niet onterecht want wat een beretrack is dit toch! Het ongenadigde intro is geweldig en het rest van het nummer stelt je zeker niet teleur. Een energiek rockliedje wat gegarandeerd op repeat gaat. We kunnen niet wachten op het debuutalbum dat in oktober verschijnt.

Låpsley: Hurt Me

Begin dit jaar stond de Britse zangeres Låpsley al met het prachtige Falling Short in De Singles. De nog maar 19-jarige zangeres uit Southport stond in de befaamde Sound Of 2015 lijst van de Britse BBC en lijkt met haar nieuwe single Hurt Me de belofte meer dan in te lossen. Het triphop-achtige Hurt Me is elektronischer dan eerder werk van Holly Fletcher (zoals Låpsley in het dagelijkse leven heet) en heeft een uitermate catchy refrein. Hurt Me is waarschijnlijk nog een te donkere single om veel ariplay te krijgen, maar bevestigd nog maar eens wat voor een geweldige singersong-writer Låpsley is. BBC zit er (weer) niet naast.

Deerhunter: Snakeskin

Ze bestaan al 14 jaar maar tot een echte doorbraak voor deze band uit Atlanta heeft het nog niet geleid. Desondanks hebben de indierockers van Deerhunter een trouwe groep fans die met de nieuwe single Snakeskin niet teleurgesteld zullen worden. Deze nieuwe track is het meest poppy en frisse liedje wat de band ooit heeft gemaakt. Wellicht heeft dit maken met het auto-ongeluk dat frontman Bradford Cox vorig jaar heeft gehad, de band klinkt namelijk als herboren. Snakeskin is funky liedje dat een heerlijke groove heeft die wat ons betreft eeuwig door mag gaan.

Jamie Woon: Sharpness

De Britse neo-soul zangerJamie Woon keert met Sharpness terug aan het muzikale front. De talentvolle Woon kennen we vooral door de meer dan briljante singles Night Air en Lady Luck uit 2011. Woon is een singer songwriter die soul mixt met elektronica waarvan er tegenwoordig genoeg zijn (denk aan de bekende namen zoals James Blake en Jack Garratt). Toch weet Woon een eigen geluid te creëren door zich te richten op funky soul, waardoor zijn muziek een stuk luchtiger klinkt dan zijn genregenoten. Sharpness, dat geproduceerd is door Lexx die we onder andere kennen van Wild Beasts, is niet Woon’s sterkste liedje, maar een prima voorproefje voor nieuw album dat aanstaande is.

Seinabo Sey: Pretend

Het zou niet goed gevoeld hebben om af te sluiten zonder aandacht te hebben besteed aan Pretend, de meest recente single van de Zweedse zangeres Seinabo Sey. De jonge zangeres, met gedeeltelijke Gambiaanse achtergrond, is bekend geworden in Nederland door de hit Younger die eerder dit jaar uitgeroepen werd tot 3FM Megahit. Pretend ligt in dezelfde lijn als Younger maar klinkt voller en is misschien nog wel catchier. Het aanstekelijke refrein dat begeleid wordt door de karakteristieke stemgeluid van Sey is weer helemaal raak!Share |

Gerelateerde artikelen