Recensie: Oscar and the Wolf Heineken Music Hall

16 november 2015, 15:29 | Jeroen

Het vlammende Vlaamse Oscar and the Wolf omarmd publiek en geeft spectaculair optreden in de Heineken Music Hall. Columbie daalt neer om je mee te nemen in zijn trip.

Het concert opent duister. Met een groot scherm op de achtergrond waarop een zwart gat staat afgebeeld omringd met een event horizon, zoals de wetenschap dat omschrijft. Het punt waarin tijd en licht verdwijnen, vanuit de magische melancholiek verschijnt Columbie als een entiteit. Als een poëet gewapend met woorden en zijn kleurrijk gewaad begint langzaam zijn “preek”. Het verhaal begint hier in de Heinenken Music Hall vanavond. Wat een opening op deze bizarre vrijdagavond.

Oscar and the Wolf brengt een verrassende rust in de zaal. Wat opvalt is dat hun genre de kracht is die men zoekt vanuit ‘emo’ met een mix van elektro. Het is helemaal goed in deze “veilige bubble”. Columbie komt overtuigend over als Chinese draak en danst als een engel over het podium.

Na 2 prachtige EP’s laat het Gentse trio op het album ‘Entity’ een nieuw geluid horen. Eerst was zanger en liedjesschrijver Max Colombie verantwoordelijk voor zachte tonen in het straatje van Fleet Foxes en Bon Iver, nu is hij echter opgestaan als producer. Oscar and the Wolf heeft zijn geluid verrijkt met sprankelende beats en melodieën of in eigen woorden: electronica met kinderlijke weemoed en verbeelding. De verandering bleek een schot in de roos want de grote doorbraak is een kwestie van tijd.

Hier in de HMH komt dat geluid goed tot zijn recht. De omvang van de HMH laat zien dat de band klaar is voor de rest van de wereld. De formule in deze vorm is smaakvol en pretentieus.

Oscar and the wolf is gewoon verleidelijk. De perfecte “one night stand”. Hier en daar blijft het wel in dezelfde sfeer hangen op ie momenten zal wat variatie wonderen doen. Gelukkig pakken ze uit met veel special effects en confetti. Een beetje een standaard traktatie die je verwacht tijdens een show van Oscar and the Wolf. Omarmd met droeve lyrics ‘I lost you, I miss you, I wanna hold you, so come back’.

Max Columbie is een echte frontman. Hij speelt en danst met het publiek. Hij hoeft geen enkele moeite te doen om de volledige aandacht te krijgen van het publiek. Zijn excentrieke verschijning steelt de show. Hierdoor aan fans geen gebrek want de meisjes staan zij aan zij platgedrukt naar het podium te staren.

De muziek van Oscar and the Wolf neemt je mee in een droomvlucht. Een interessante melancholieke mix van indie R&B, pop waarbij de echte kracht ligt in de dynamische wendingen en het volle elektro geluid.

Meer foto’s van het concert zien? Ga naar www.sebastiaanphotography.comShare |

Gerelateerde artikelen