Recensie: Tessa Belinfante in Paradiso

9 oktober 2016, 20:55 | Jeroen

De kleine zaal van Paradiso is uitverkocht voor de CD presentatie van Tessa Belinfante op deze eerste hefstdag in september. Tessa heeft iedereen via Facebook gevraagd niet ‘fashionably late’ te komen aangezien ze stipt om 20:00 beginnen.

Het is 19:59 en de band is er klaar voor. Tessa laat nog even op zich wachten. Het is 20:04 en daar is ze. Bij het eerste nummer I Wonder komt Tessa ondanks het harde geluid van de band er goed bovenuit. De bandleden lachen naar elkaar zo van, we staan in Paradiso! Ze bedankt na het tweede nummer Running iedereen. Omdat we deze droom in Paradiso met haar meemaken en zelfs mogelijk maken.

Fly as we Fall

Fly as we fall het titelnummer is het derde nummer van de avond en wordt door Tessa aangekondigt als een letterlijke vertaling voor wat er na de album release kan gebeuren. Vliegen of vallen als een baksteen.

Perfect Lie de nieuwe single en weer is haar zang zuiver, helder en komt het ruim boven de band uit. Plain Sailing heeft een lekker relaxte intro waarna Tessa na een minuut of wat invalt. Sensueel kronkelt ze op het podium met het ritme van het nummer mee. Het is een Amsterdamse avond. Tussen de nummers door wordt er akelig veel gepraat. Het is dat je dit niet hoort gedurende de nummers, maar uiterst irritant.

Het volgende nummer Turn Around is wel het meest aanstekelijk tot nu toe. Met meer dan 136.200 spotify plays zijn wij blijkbaar niet de enige. Ze zegt er zelf over dat het het eerste nummer is dat voor het album werd geschreven. Ook was het de eerste single.

Wild Fire

Wild Fire doet wat het beloofd. Een wat steviger nummer. Een lekker drumroffeltje erin en gaan. Vanavond wordt de complete CD gespeelt en het lijkt een CD te zijn met een breed pallet.

Bij Keep you close legt ze uit dat het over iemand gaat die er niet meer is. Maar elke keer wanneer ze het zingt er toch is. Zo ook vanavond. Ze is zichtbaar ontroerd. Het beïnvloed haar zang gelukkig niet. Every Beating kwam er op de valreep bij. Tessa is blij dat het er op staat. Een lief nummer met een funky midden en eind. Een meer rockend nummer volgt. Bij Whatever it Was mag de gitarist ook even los aan het eind van het nummer en dat doet hij goed.

Vliegen niet vallen

Tessa is zo’n dame die weet wat ze wilt. Ze steekt het ook niet onder stoelen of banken. Ze laat zich zien en geniet ervan. Natuurlijk vind ze het spannend, maar haar doel is duidelijk. Vliegen! Zeker niet vallen.

Heartbreaking Games. Liefdesverdriet kan niet missen op een album uiteraard. En wij moeten er volgens Tessa samen met haar doorheen. Het laatste nummer Lost but Found is ook het laatste nummer op het album. De drums nemen het over van de gitaren, zoals vaker op het album. Een vrolijke afsluiting.

Ze gooit er nog een dank rondje uit voor de band en vraagt ons mee te doen aangezien een concert een wisselwerking moet zijn. Ze gooit er wat jeeeeejejeee uit en het publiek doet zowaar enthousiast mee.

Een goed optreden van een jong en opkomend talent, die zoals ik zei weet wat ze doet. Ga zelf de CD luisteren en zie haar dinsdag in Tivoli Vredenburg in Utrecht. Check hier al de optredens.Share |

Gerelateerde artikelen