Recensie: Elephant Stone in Paradiso

3 december 2016, 20:39 | Jeroen

Woensdagavond in de kleine zaal van Paradiso in Amsterdam de Canadese band Elephant Stone. De sound is een mix van jaren zestig psychedelische rock met traditionele Indiase invloeden.

Zweverig en dromerig

Oprichter Rishi Dhir zijn naam verraad de achtergrond en stijl van de band. Het is zweverig en dromerig. Met zijn Sitar weet hij de zaal in extase te brengen.

Mainstream is is niet. En dat is te merken aan het publiek in de zaal. Jong en oud, maar vooral liefhebbers. Het is lekker druk. Niet propvol, maar dat maakt het juist wel prettig. Iedereen kan rustig luisteren en genieten.

Sinds 2009 timmert de band aan de weg. Het laatste en vierde album Ship of Fools werd in September van dit jaar uitgebracht. Hiermee is de band een andere weg in geslagen. Meer elektronisch en meer gitaren.

Pompend hart

Wat de nummers die ze spelen deze avond vooral goed maakt zijn de jams aan het eind van sommige nummers. Zeker wanneer Dhir zijn Sitar tevoorschijn haalt. Het geluid gaat als een pompend hart door de zaal en het publiek swingt mee.

Het is niet een geoliede machine en dat maakt een avond met een band als deze nu juist zo leuk. Lekker los en vrij van pretenties.Share |

Gerelateerde artikelen