Nieuw album: Matt Simons - After the Landslide

1 februari 2019, 19:13 | Jeroen

Meer dan 500 miljoen streams, ruim 1 miljoen single downloads, 10 miljoen Shazams, #1 in de Europese airplay charts, 100 miljoen VEVO views en ga zo maar door. Met twee knallers van hits op zak is Matt Simons klaar om zijn nieuwe album After the Landslide met de wereld te delen. Open Up is de nieuwste single van het album dat op 5 april verschijnt.

Het verhaal is wellicht al bekend, maar Matt Simons brak door in Nederland toen Goede Tijden, Slechte Tijden zijn nummer With You gebruikte tijdens een aflevering. De rest van Europa volgde met de monsterhit Catch & Release in de zomer van 2015. En met de eerste single van het nieuwe album, ‘We Can Do Better’, bevestigde Matt Simons dat hij alles behalve een one hit wonder is.

After The Landslide is zijn meest ambitieuze en persoonlijke plaat tot nu toe. Met hier en daar een knipoog naar Bon Iver en Springsteen, snijdt Simons op deze plaat de grote topics der leven aan; liefde, verlies, verdriet en de kracht om je door alles heen te kunnen slaan. Neem bijvoorbeeld het nummer ‘Amy’s Song’ dat hij samen schreef met de Amerikaanse songwriter Amy Kunis. Een nummer – dat gepaard ging met een prachtige videoclip- dat een boodschap van liefde, acceptatie en gelijkheid verspreidt.

Na albumrelease is Simons deze zomer in Europa te vinden op allerlei festivals, waaronder een support spot voor Ed Sheeren op Firenze Rock. Een volledige tour wordt later dit jaar aangekondigd.

Beeld: © Shervin Lainez.Share |

Gerelateerde artikelen