Mother's Finest viert 50 jarig bestaan in Q-Factory

21 november 2019, 19:20 | Jeroen

Mothers Finest komt naar Amsterdam. Deze baanbrekende funk rock band komt ter ere van hun 50 jarig bestaan op vrijdag 1 mei 2020 naar Q-Factory Amsterdam.

Een genre toekennen aan het Amerikaanse Mother’s Finest is niet makkelijk. Wat het dichtst in de buurt zou komen is “een mix van funk, rock, gospel, R&B, metal en jazz dat muzikale grenzen en negatieve stereotypering overstijgt.” Joyce “Baby Jean” Kennedy, Glenn “Doc” Murdock, Jerry “Wyzard” Seay, Gary “Moses Mo” Moore, John “Red Devil” Hayes en Dion Derek vormen Mother’s Finest: pioniers in de funk.

De band is legendarisch te noemen. In het post-Prince en Red Hot Chili Peppers tijdperk is de combinatie tussen soul, (hard) rock en funk zo vreemd niet. Dat was anders toen Mother’s Finest er 50 jaar geleden mee kwam. In de VS werden ze verguisd: Too damn funky to be white, they rock too hard to be black. Mother’s Finest is de reus op wiens schouders een compleet genre rust. Survivors. Trouw aan hun roots, zelfs 50 jaar na oprichting.

Tijdens de show in Q-Factory Amsterdam neemt de band je mee op een reis door de tijd. Met nummers als Baby Love en Piece of The Rock. Verwacht klassiekers uit de jaren 70 en verrassend nieuw repertoire. 50 jaar funk rock van de pioniers in het genre! Dat wordt groots gevierd op vrijdag 1 mei in Q-Factory Amsterdam.

Tickets gaan zaterdag 23 november om 10:00 uur in de voorverkoop.

Tickets: €36 (inclusief €4 servicekosten en betalingskosten)
Datum: Vr. 1 mei
Open: 19:30 uur
Aanvang: 20:30 uurShare |

Gerelateerde artikelen