Single: Walden - Feels Like Home

11 januari 2020, 21:50 | Jeroen

Op 10 jan brachten de jonge honden van indie band Walden hun derde single van het debuut album uit: Feels Like Home.

Luister de single op Spotify.

Het is de opvolger van video clip Friends Are OK en single Runaway Child die te bewonderen gaan zijn op het album dat in mei door Final 500 Records op vinyl wordt uitgebracht. Walden is door Pop In Limburg verkozen tot een van de grootste opkomende talenten voor 2020 en ontvangt daarom steun vanuit de provincie.

De band oogstte eerder veel (inter)nationale persaandacht op blogs en radio zenders in NL, BE, UK en de VS. ‘Friends Are OK’ ging in NL in première op 3voor12 Landelijk en in België op Indiestyle. Ook verschenen ze in de Spotify New Music Friday en Apple Best Of The Week lijstjes in NL, BE, de VS en zelfs Turkije. Voorheen bracht de band enkele early recordings uit op de EP Artefacts.

Komend uit het niets verraste het jonge Walden in de zomer van 2018 met een onverwachte show op Pinkpop. Ze ontvingen direct lovende recensies van o.a. 3voor12 NL en Dagblad De Limburger. De band rondom schrijver en frontman Mees Hamer had toen nog maar weinig kilometers op de teller, maar heeft inmiddels 50 gigs en een succesvolle Popronde mogen bijschrijven.

De hoogtepunten waren Oerol Festival, Mandala Festival, Gaellus Open Air en de support voor The Doors Alive (UK) in een vol Parkstad Theater. De fuzz band uit het Limburgse Sittard oogstte meerdere goede live recensies en werden verder als support gevraagd door deWolff, The Sonic Dawn (DEN), The Grand East en The Sore Losers (BE).Share |

Gerelateerde artikelen