Video: Epica - Abyss of Time

10 oktober 2020, 15:47 | Jeroen

De Nederlandse symfonische metal trots Epica heeft zojuist de release van zijn gloednieuwe album Omega aangekondigd, dat op 26 februari 2021 wordt uitgebracht via Nuclear Blast.

Omega is het eerste studioalbum van de band in vijf jaar; de opvolger van ‘The Holographic Principle’ uit 2016. Epica presenteert ook de eerste single van het album, getiteld Abyss Of Time, met een geweldige video die is gemaakt in samenwerking met Grupa 13.

De nieuwe single kun je beluisteren via je favoriete streamingdienst; de video staat hieronder.

PRE-ORDER

Vandaag start ook de pre-order voor ‘Omega’, die beschikbaar is in de volgende formaten:
- CD Jewelcase
- 2CD Digibook
- Earbook (48p Earbook incl. akoestische bonus-CD, orkest CD & instrumentale CD – gelimiteerd tot 3500 exemplaren)
- Vinyl-box (incl. Earbook, PIC 2LP & hanger met Ankh-symbool – gelimiteerd tot 1500 exemplaren)
- 2LP (diverse kleuren)

Pre-order
PreSave

Frontvrouw Simone Simons: “We zijn opgetogen dat we vandaag eindelijk de video ‘Abyss Of Time’ kunnen laten zien. We zijn naar Polen gevlogen om met Grupa 13 te werken. Video’s maken is een van mijn favoriete onderdelen van de visuele creatie van onze muziek. De kostuums uit de video waren waanzinnig mooi. Het was bijzonder leuk om te doen.”

Gitarist Mark Jansen: “Ik ben enorm trots op dit album. Ik ben ervan overtuigd dat we zelfs na zoveel jaren een zeer verfrissend en uitgebalanceerd album hebben gemaakt. Onze kracht is dat we veel geweldige songwriters in één band hebben. We zijn erin geslaagd om elkaars sterkste kwaliteiten te combineren en om zo de beste nummers te selecteren. Het schrijfproces was een vruchtbare periode om samen door te brengen, en als één team aan die nummers te werken. Ik denk dat dit het grootste verschil heeft gemaakt in vergelijking met onze vorige albums. Ik heb inmiddels al zo’n vijftig keer naar ‘Omega’ geluisterd en heb er nog steeds geen genoeg van!”

OMEGA TRACKLIST

01 Alpha – Anteludium
02 Abyss Of Time – Countdown To Singularity
03 The Skeleton Key
04 Seal of Solomon
05 Gaia
06 Code Of Life
07 Freedom – The Wolves Within
08 Kingdom Of Heaven, Part 3 – The Antediluvian Universe
09 Rivers
10 Synergize – Manic Manifest
11 Twilight Reverie – The Hypnagogic State
12 Omega – Sovereign Of The Sun SpheresShare |

Gerelateerde artikelen