Nieuw album: Kensington - Unplugged

4 november 2021, 11:09 | Jeroen

Met het uitbrengen van Unplugged komt op vrijdag 26 november een lang gekoesterde wens uit van de succesvolle Nederlandse band Kensington. De vier bandleden groeiden op, luisterend naar de roemruchte akoestische albums van bands als Nirvana en Pearl Jam, en beleefden vorige maand vergelijkbare opnames tijdens hun akoestische optredens in Utrecht. “Een akoestische liveplaat maken, in onze thuisstad, aangekleed met een strijkkwartet en blazerssectie, was een onwerkelijke ervaring. Het waren voor ons de eerste echte gigs na de coronacrisis. Die ontlading hoorde je terug in het publiek en uiteindelijk dus ook op de plaat,” vertellen de bandleden over het maken van ‘Unplugged’.

Voor het viertal waren de drie akoestische shows die ze in september van dit jaar in TivoliVredenburg gaven een unieke kans om, naast hun grote hits, ook fan-favorieten als ‘Perfect Family Day’, ‘Little Light’ en ‘No Me’ op een geheel andere wijze aan het publiek te laten horen. Daarnaast speelden ze ook een niet eerder uitgebracht nummer, ‘Composure’. Het album bevat zestien tracks, allen in unieke uitvoeringen.

“We hebben van onze songs compleet nieuwe unplugged versies gemaakt en de aanwezigheid van de strijkers en blazers voegt echt een nieuwe dimensie toe aan de tracks. Het uitkleden van de songs, het terugbrengen tot de essentie, was een mooie uitdaging, die prachtig tot zijn recht komt op dit album.”

Over Kensington

Sinds hun oprichting is Kensington, bestaande uit Eloi Youssef, Casper Starreveld, Jan Haker en Niles Vandenberg, uitgegroeid tot heuse stadionband. De band ontving De Popprijs 2017, verschillende 3FM Awards, MTV Awards en verkocht de Amsterdamse Ziggo Dome inmiddels zestien keer volledig uit. Als eerste Nederlandse band wisten ze in 2018 ook de Johan Cruijff Arena compleet te vullen. Hun laatst uitgebrachte album was ‘Time’ uit 2019 met daarop nummers als ‘Uncharted’, ‘Bats’ en ‘What Lies Ahead’.



Share |

Gerelateerde artikelen