Nieuw album: Remy van Kesteren - Places I may have visited, people I may have met Pt. 2

14 januari 2022, 09:06 | Jeroen

Remy van Kesteren brengt twee nieuwe nummers uit van zijn komende tweede EP Places I may have visited, people I may have met Pt. 2 komt uit op 11 februari.

Harpist Remy van Kesteren brengt de nieuwe nummers ‘for a script’ en ‘fuji’ uit. Het zijn de eerste twee nummers die op de tweede EP staan van zijn project ’Places I may have visited, people I may have met’, die uit komt op 11 februari.

Het project is een document van een verwarrende tijd waarin de binnenwereld vaak meer uitnodigend was dan de wereld daarbuiten. Het wordt uiteindelijk een serie van vier EP’s, waarvan de eerste vorige maand uit kwam. ‘for a script’ en ‘fuji’ zijn nu overal te beluisteren.

Harpist Remy van Kesteren staat bekend om het creëren van zijn eigen wereld met zijn composities; een mix van neoklassieke minimale, alternatieve elektronische muziek met jazz- en wereldinvloeden, waarbij de grenzen tussen genres vervagen. Hij studeerde o.a. aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris, waar hij studeerde bij de beroemde harpiste Isabelle Moretti. Van Kesteren heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Nederlandse Muziekprijs. Zijn vele prijzen leidden tot concerten over de hele wereld.

Remy van Kesteren over het project en de komende tweede EP: “Met ‘Places I may have visited, people I may have met’ laat ik in vier EP’s horen hoe ik deze anderhalf jaar muzikaal heb beleefd. Een document van een verwarrende tijd waarin de binnenwereld vaak meer uitnodigend was dan de wereld daarbuiten. Het komende tweede deel van het vierluik gaat verder waar deel één ophield. De zoekende, melancholische improvisaties maken plaats voor meer zelfverzekerde, hoopvolle composities. De songs zijn niet alleen grootser, maar ook meer uitgesproken in compositie en arrangement.”

De eerste twee songs van deze tweede EP, ‘for a script’ en ‘fuji’, zijn vandaag uitgekomen. ‘for a script’ is een soundtrack voor een (nog) niet bestaande film. Remy werkte vijf jaar aan deze track, die steeds een andere gedaante kreeg en eindeloos veel versies kent. Er waren versies met band, met orkest, akoestisch en met modulaire synthesizers. Maar in 2021 kreeg de track deze definitieve vorm. Tweede track ‘fuji’ is een meditatieve loop-based track, live geïmproviseerd en direct opgenomen. Inspiratiebron was Mt. Fuji-yama, de hoogste vulkanische berg van Japan. Een magische plek van verstilling, die Remy in 2014 bezocht.Share |

Gerelateerde artikelen