Single: De Jeugd van Tegenwoordig - Ze is pas net begonnen (leerstage / werkstage)

5 mei 2023, 11:20 | Jeroen

De Jeugd van Tegenwoordig: “Het is inmiddels alweer vijf jaar sinds het laatste album van de Jeugd. En wat een gezeik en gedoe is er (geweest), grote grutjes. Maar er is ook leuk nieuws. De Jeugd is terug. Nog altijd even geil; niet eens per se op een seksuele manier. Nieuwe inzichten. Oud zeer op nieuwe plekken. Moderne Manieren en Irritatie Technieken. Ze staan te popelen. We gaan het ontzettend mee maken met zijn allen. Goed- dan wel kwaadschiks.”

Beeldend kunstenaar Paul Kooiker maakte de video bij Ze is pas net begonnen (leerstage / werkstage). De video verschijnt op 9 mei.

Vjèze Fur (Freddy Tratlehner), Willie Wartaal (Olivier Locadia), Faberyayo (Pepijn Lanen) en producer Bas Bron breken in 2005 door met de monsterhit Watskeburt?! In datzelfde jaar spelen ze voor het eerst op Lowlands en brengen ze hun debuutalbum Parels Voor De Zwijnen uit. Met hun aanstekelijke, genre-overstijgende sound maken ze voor hiphop de weg vrij naar het mainstream-publiek in Nederland en België. In 2006 wint De Jeugd zowel een 3FM Award als een Edison in de categorie Beste Nieuwkomer. Daarna volgen hits als Sterrenstof en Get Spanish en vele albums: De Machine (2008), De Lachende Derde (2010), Ja, Natúúrlijk! (2013) en Manon (2015). In februari 2018 verschijnt hun zesde album Luek, dat al in november van datzelfde jaar wordt opgevolgd door hun zevende album Anders (Different).

In hun inmiddels 18-jarige carrière won De Jeugd van Tegenwoordig talloze prijzen, waaronder meerdere 3FM Awards, De Popprijs (2011) en de Gouden Harp (2012). Ze spelen nog altijd op de hoofdpodia van de grote festivals en hun clubtours in Nederland en België verkopen standaard uit. In 2019 gaven ze hun duizendste concert, in een uitverkocht Olympisch Stadion in Amsterdam. Vorig jaar nam De Jeugd met Maan de single Naar De Maan op, waarvoor ze een gouden plaat kregen. Die track is inmiddels ruim 11 miljoen keer gestreamd.

Beluister Ze is pas net begonnen (leerstage / werkstage).

Beeld: © Paul Kooiker



Share |

Gerelateerde artikelen