Nieuw album: Henge - Alpha Test 4

14 mei 2023, 18:22 | Jeroen

HENGE (UK) is een groep van vier buitenaardse wezens onder aanvoering van de innemende frontman Zpor. Op 26 mei lanceren ze hun nieuwe album Alpha Test 4, geproduceerd door Jim Spencer (New Order) en gemastered door Frank Arkwright (Arcade Fire, Joy Division) in de Abbey Road Studios. De recent uitgebrachte videoclip Get A Wriggle On was al een voorproefje. De band produceert een aanstekelijke mix van psychedelica, prog rock en hypnotiserende techno die ze zelf cosmic dross noemen.

Caleidoscopische kitsch, maar tegelijkertijd ontzettend slim, geestig en dansbaar. Met hun boodschap van liefde, demilitarisatie en een serieuze call to action om de aarde te redden van climate change weet de band het publiek compleet voor zich te winnen. De band debuteerde in 2017 en had in no time een sterke reputatie in het wereldwijde festivalcircuit met o.a. shows op Glastonbury (UK), Shambala (UK), Fusion (GER) en Jungle Love (AUS). HENGE werd zo goed ontvangen dat ze een jaar later bij de Independent Festival Awards verkozen werden tot Best Live Act 2018.

Na miljarden jaren van omzwervingen met hun ruimteschip Mushroom One zijn de aliens van HENGE ook neergestreken bij het grote publiek in de lage landen, met als hoogtepunten de succesvolle shows op Down The Rabbit Hole, Zwarte Cross, Paaspop en Metropolis. Samen met vele Europese tours en meerdere uitverkochte clubshows in Paradiso Amsterdam, Luxor Live Arnhem en Trix Antwerpen. Ook oogstte de band veel media-aandacht waaronder BBC, Buzz Magazine, 3voor12 en Trouw. Op 22 mei in De Muze in Antwerpen en op 9 september op Baroeg Open Air in Rotterdam is de band weer te aanschouwen.Share |

Gerelateerde artikelen