Bouke's Must-Z Movies (week 15)

9 april 2014, 11:22 | Jeroen

Elke week worden de bioscopen weer overspoeld door een nieuwe lading films. In deze bijdrage lees je welke van de nieuwe films je moet gaan zien. Ik kijk naar de reputatie van de betrokken filmmakers en acteurs, maar ook naar de geruchten en recensies die al over zijn komen waaien.

Over een paar dagen zit ik een uur of twintig lang in een vliegtuig. Een uitgelezen kans om wat recente blockbusters die ik gemist heb alsnog te zien. Wel op een veel te klein schermpje natuurlijk, maar dat mag de pret niet drukken. Zouden ze Iron Man 3, Frozen of The Heat hebben? Ik kan niet wachten om mijn lage superhelden-, animatie- en komediequotum van 2013 een beetje op te hogen. Zijn er nog andere films uit die hoek die ik per se moet inhalen?

Noah

De discussie over Noah legt zich in de Verenigde Staten nauwelijks toe op de kwaliteit van de film, maar meer op de vrijheden die Darren Aronofsky zich met het Bijbelverhaal van Noach en de ark veroorloofde. Daar kan ik niet zo mee zitten, want het Bijbelverhaal is volgens veel wetenschappers ook maar een vrije bewerking van een stuk van het Gilgamesj-epos. Noah is in ieder geval de grootste productie die Aronofsky ooit gedraaid heeft, en die met het hoogste budget. Toch lijkt deze film minder aan te spreken dan eerdere films als Requiem for a Dream en Black Swan. Hij lijkt zijn hand dus een beetje overspeeld te hebben. Noah kent wel een goede cast, met Russell Crowe in de titelrol en verder Jennifer Connelly, Emma Watson, Anthony Hopkins en Logan Lerman.

Yves Saint Laurent

Waar Amerikaanse films over mode meestal een humoristische insteek (Zoolander, The Devil Wears Prada) hanteren, nemen de Fransen hun mode-iconen heel serieus, zo blijkt bijvoorbeeld in Coco avant Chanel. De film over het leven van modeontwerper Yves Saint Laurent die deze week uitkomt is daar geen uitzondering op. Zijn motto “mode verdwijnt, stijl is voor altijd” is prominent in beeld in de trailer. Nu zag ik dit weekend een tienjarig meisje lopen in een roze joggingpak waarop Yves’ initialen prominent aanwezig waren, dus ik moet hem daarin gelijk geven.

Viva la Libertà

Toni Servillo is de acteur die je op dit moment als Italiaanse regisseur in je film wilt hebben spelen. Zijn optreden in de Oscarwinnende film La Grande bellezza van Paolo Sorrentino hebben velen nog vers in het geheugen. De voor mij verder onbekende regisseur Roberto Andò heeft de primeur met Viva la Libertà. Het verhaal van deze film lijkt op dat van de Amerikaanse komedie Dave met Kevin Kline. Wanneer de leider van de grootste oppositiepartij vlak voor de verkiezingen verdwijnt, wordt zijn tweelingbroer, een filosoof, gevraagd om zijn plaats in te nemen. Deze man lijdt aan een bipolaire stoornis, maar door zijn eigenzinnige optreden wint hij al snel veel kiezers voor zich.

Van de films van vorige week ben ik Lucia de B. gaan zien. Mocht jij een van de aanraders zien, laat dan hieronder weten wat je ervan vond.Share |

Gerelateerde artikelen