Fotografie: Aleksander Willemse - Dare to Love

Kunst

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 11 mei tot en met 13 juli 2019 een expositie van de Nederlandse fotograaf Aleksander Willemse. Met Dare to Love toont de galerie een selectie kleurrijke bloemcollages.

> Lees verder

FOAM: Alex Prager – Silver Lake Drive

Kunst

In 2012 won de Amerikaanse fotograaf en filmmaker Alex Prager de Foam Paul Huf Award voor haar serie Compulsion. Na 7 jaar is Prager terug in Foam met een omvangrijke tentoonstelling getiteld Silver Lake Drive.

> Lees verder

Changing Views - 20 Years of Art Collection Deutsche Börse

Kunst

Changing Views – 20 Years of Art Collection Deutsche Börse opent op 2 mei. Eén van de belangrijkste bedrijfscollecties ter wereld; de fotografie van Art Collection Deutsche Börse, is vanaf volgende week te zien in Foam.

> Lees verder

Scheltens & Abbenes in Foam

Kunst

Scheltens & Abbenes tonen de magie van het stilleven. Alledaagse voorwerpen komen tot leven in het werk van Scheltens & Abbenes, doordat ze door het kunstenaarsduo uit hun dagelijkse context worden gehaald.

> Lees verder

The Gallery Club presenteert (IN)VISIBLE

Kunst

The Gallery Club, een platform voor fotografie, biedt een art-beleving en dompelt bezoekers een weekend lang onder in de hedendaagse fotografie met een tentoonstelling en een exclusief preview-diner.

> Lees verder

12 x Erwin Olaf in het Rijksmuseum

Kunst

Het Rijksmuseum is voor Erwin Olaf al sinds zijn vroege jeugd een grote inspiratiebron. Rembrandt, Jan Steen, Breitner en andere Nederlandse kunstenaars hebben een grote invloed op zijn werk.

> Lees verder

Eric Gyamfi wint Foam Paul Huf Award 2019

Kunst

Eric Gyamfi (1990, Ghana) is vandaag door een internationale jury benoemd tot de dertiende Foam Paul Huf Award winnaar. Gyamfi werd uit 100 genomineerden afkomstig uit 24 landen tot winnaar gekozen door de jury.

> Lees verder

Rein Kooyman presenteert: RESTRUCTURE

Kunst

De Amsterdamse documentaire-fotograaf Rein Kooyman presenteert op 21 februari zijn tweede solo-expositie: RESTRUCTURE. Kooyman die bij het grote publiek vooral bekend is geworden door zijn portretfotografie en samenwerkingen met artiesten als DJ Hardwell.

> Lees verder

Erwin Blumenfeld in Color in Foam

Kunst

De Duitse modefotograaf Erwin Blumenfeld is een van de meest gevierde en best betaalde modefotografen van zijn tijd. Van 15 februari t/m 14 april 2019 in Foam Amsterdam.

> Lees verder

Foam: Erwin Blumenfeld

Kunst

Vanaf 15 februari toont Foam de kleurenfotografie van de invloedrijke Duitse fotograaf Erwin Blumenfeld. De Duitse fotograaf is een van de meest gevierde en best betaalde modefotografen van zijn tijd.

> Lees verder

Foam presenteert Ghosts Don’t Walk in Straight Lines

Kunst

Foam presenteert Ghosts Don’t Walk in Straight Lines, een nieuw project van Saskia de Brauw en Vincent van de Wijngaard. Voor dit project doorkruiste Saskia de Brauw, vooral bekend als internationaal topmodel, te voet in één dag de straten van Manhattan.

> Lees verder

Next Level: Persijn Broersen & Margit Lukács

Kunst

Nederlands kunstenaarsduo Persijn Broersen en Margit Lukács creëert videowerken, installaties en grafische werken, die zich vaak in parallelle werelden afspelen. De tentoonstelling opent 22 november.

> Lees verder